vecka 37

Vecka 37 rullar på. Julpynt och julmarknad på schemat,
Sen ta det lugnt, blir snabbt trött i kroppen.
Men alla julklappar istortsett inslagna. Härligt!
Bebis far runt och jag har 3 veckor och 3 dagar till BF nu.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Det hjälpte inte att göra shift-radbrytningar heller!!
Vem faan orkar läsa en sån text utan radbrytningar då!!
ARGHHHHH!!!!!

K-vitamin

Fick en fråga om att få veta lite mer om K-vitaminsprutan som ges till bebisen när den är nyfödd av Orättvisan.
K-vitaminet finns i kroppen för att blodet ska kunna levra sig. 1 på 10 000 bebisar av dem som inte får denna sprutan får någon slgas blödning, det man oroar sig för är en inre blödning som kan vara livshotande.
När bebisen föds har den ännu inga bakterier i tarmen vilka kan producera k-vitamin. Man får i sig K-vitamin annars genom kosten man äter och bebisen har ju inet ätit nått än.
Idag ger man därför en spruta till alla nyfödda bebisar med k-vitamin.
Det är höga halter av k.vitamin i råmjölken och eftermjölken, villet gör att när bebisen fått i sig denna så har den byggt upp sina nivåer av k-vitamin.
Enlogt studier som gjorts så har forskarna sagt att barn som helammas inte får i sig tillräckligt med k-vitamin medan barn som får ersättning får det eftersom det är tillsatt k-vitamin i ersättningen. MEN det som förbisågs i undersökningen var att dessa barn hade till stor del missat sin råmjölk och eftermjölk för att mamman fått restriktioner på hur ofta hon fick amma.
Barnet och är mjölken är ju skapta för varandra och alltså finns (i de flesta fall) den dos k-vitamin barnet behöver i mjölken.
Den dos som bebisen får i sig genomd en injektion som idag ges till alla nyfödda är lika mycket som bebisen själv producerar på 1 MÅNAD! Och sen all konserveringsmedel och andra tillsatser som bebisen får det första den får i sig i livet, det är inget för mig.... Och vad utgår läkarna ifrån som en normal nivå med k-vitamin????
JO, en vuxen personens nivåer???!!!!!!!
Dock kommer jag vilja att h*nn får k-vitamin om det blir en svårförlossning där det används sgklocka eller tång t.ex. eftersom att riskerna då är högre för blödningar.
"En del experter ifrågasätter om nyfödda barn verkligen har låga nivåer av K-vitamin. De frågar "låga" - i jämförelse med vad? Med tanke på frånvaron av bakterier i tarmen och andra faktorer är det inte konstigt att bebisar har låga nivåer, jämfört med vuxna. Om man ifrågasätter vad som egentligen är "lågt" för nyfödda barn och drar slutsatsen att det istället är normalt, är det då klokt att ändra på detta med injektioner av vitaminet? Och om nivåerna är låga därför att tarmen är steril, är det då inte meningen att det ska vara så av orsaker vi ännu inte förstår?
Om du känner mycket starkt motstånd mot att ditt barn får injektionen, finns det också möjlighet att ta K-vitamin oralt. Detta ger bra skydd mot den s k klassiska formen av MHN (som uppstår under första levnadsveckan), men sämre skydd mot den s k sent debuterande formen, som uppstår vid 4-12 veckors ålder och oftare leder till blödningar i hjärnan." (Babycenter)
Jag kan rekommendera alla som funderar ver k-vitaminet att läsa denna sida där hänvisningar till forskning och liknande finns också. Hon är så klok denna människa :-)
http://www.alternativjournalen.se/obesprutat/kvitaminet-3467767
Här är även en länk som är skriven av Darlington Memorial Hospital där man inte er nyfödda K-vitamin alls och bara använder sig utav sen avnavling.
http://www.cordclamp.org/Iatrogenic%20Resuscitationxx.htm
Även denna sida kan man läsa om bl.a. sen avnavling. Där finns också en video med Robin Lim (osäker på namnet), som vait och sett indiska gamla bybor som har högre överlevnad på sjuka barn än läkarna för att dem inte avnavlar förrän efter föera timmar. Mycket intressant http://blogg.aftonbladet.se/15613
Detta blev ett långt inlägg men såhär på slutet kan säga väl summera att det finns "INGA KÄNDA RISKER" med k-vitamin injektion, men att spruta in konserveringsmedel och gud vet vad (bipacksedeln till injektionen finns under en av länkarna, alternativjournalen tror jag) i bebisen istället för att tro på livet och att neturen har sin gång, det känns inte rätt för mig. Inte i förebyggande syfte bara sådär.....
Mår bebisen dåligt och rikserna för inre blödning är stor, är det ju en istället för mig en självklarthet att göra allt för att undivka det.
Men kom håg att det inte finns en enda undersökning som berättar och påvisar vikten av att ge k-vitmain... Det är något vi bara gör för vi tror att det är viktigt!

Förlossningsbrevet

Då var förlossningsbrevet skrivet. Jag har valt att be om sen avnavling efter att ha läst flera studier om detta. Jag vill som jag skrev tdidigare att mitt barn ska få allt blod den behöver, då jag har tron att mitt barns egna stamceller skyddar den ifrån framtida cancer istället för att mista en del av dem.
Jag har också valt att bebis inte ska få k-vitaminsprutan, vilken jag anser helt onödig :-) Vi har alla vår fria vilja. Skönt det, säg!
Jag börja bli nyfiken på när något ska börja hända, slempropp, förvärkar osv.
Högst 6 veckor tills vi är föräldrar!
och....
Ett STORT Grattis till Sebsus som äntligen lyckats få ett stort plus på stickan!! Är så otroligt glad för er skul!!

 

Jag har gjort blankrader i texten även denna gång, syns dem inte är det blogg.se´s fel!!


MEN!!!

Jag fattar inte varför jag inte får med blankrader längre när jag skriver inlägg!
Det är ju något FEL!!!

V.36

Vecka 35+1 idag!
Magen växer, bebis rör sig och gör så mamma får ont om nätterna. Har börjat få ont i höfterna och sover nästan bara på höger sida nu.
Att klippa navelsträngen för tidigt kan tydligen leda till järnbrist, så tre minuter ska man minst vänta innan den klipps sas idag på nyheterna. Vi får väl se till att det blir så när man väl är där.
Många klipper navelsträngen tidigare för att man vill spara blodet till stambanken för att det kan bota cancer.
Jag vill hellre skydda mitt eget barn med mitt och dennes blod innan jag hjälper någon annan. Men när mitt barn fått allt det den behöver får dom gärna ta blodet och allt sånt, men absolut inte innan!!
Snart är det 1:A advent, julmarknader och julbord! MYS!

Trogna

Ni är så trogna läsare trots att jag uppdaterar så dåligt! Tack för att ni är så fina!
Jag har faktiskt inte ens läst alla gravidtrådar jag är med i heller.
Jag har varken haft ork eller tid. Har haft så mycket att göra.
Mycket i både skolan och på jobbet.
Jag mår fint, och bebis också. Det närmar sig nu!!
Vecka 36 nu i veckan. OJojoj, inte långt kvar!
Kroppen har blivit mycket tyngre, alltså inet i vikt men att röra.
Fogarna skriker snabbare och ischiasnerven vill inte att jag sover...
Och tröttheten är förlamande. Men bra mår jag, och lever faktiskt precis som vanligt, ogravid typ :-)
Nu blir det Filip och Fredrik en stund och sen sängen!

Tummar

Håller tummarna stenhårt för sebsus idag!!
Själv är det vilodag för mig, vila, vila, vila. Jag är t´fortfarande bara trött. Men det är blodsocker och graviditet säger bm. Alla mina värden var perfekta. Skönt som vanligt. hb:t har legat likadant sedan i början, å det är ju skönt!
Mitt sf-mått är nu: 32cm till vänster och 31cm till höger, det beror på att bebisens rumpa ligger uppe vid revbenen till vänster.
Vikt: 68kg (+9kg sedan inskrivning).
Blodtryck: 115/75
socker: 4,9

RSS 2.0