Valborg i de gravidas värld

Jaha, vad gör såhär en valborg som gravid?

Man börjar dagen med att må illa, för att sedan trycka i sig en yoghurt som inte hjälper en alls.
Sedan hamnar framför tv:n och orkar inte ta sig därifrån. PUNKT. Typ.

Ikväll blir dte väl en sväng förbi brasan. Jag tycker lotterna är roligast att ta och om det finns chokladhjul. Men annars blir det nog en slapp valborg. Inget supande eller ens findrickand här ju :-(

För övrigt blåser det här. KALLT. Inte spna där underbara ljumna Thailandvindar. Utan här är det snålblåst som på fjället vid Mount Everest typ. Och vem vill vara ute i det????

Jag mår förutom illamåendet som fortfarande inte är så farligt, men väldigt irriterande, bra. Kännerinte av något speciellt alls. Magen är svullen på kvällen och äggstockarna är fortfarande likna svullna som förr. Så jag ser gravid ut, men tyvärr kan jag inte leta gravidmage än, då jag vet att det är äggstockaerna som spökar.

Ska bli kul på måndag att få veta hur högt hcg:t är då. I torsdags var det ju 54 000 så det borde vara upp i över 100 000 :-)


Såhär ser sea-banden ut, jag döljer dem med långärmade tröjor, för folka skulle kanske fråa vad det är. Och de som vet vad ett sea-band är känner ju igen dem. Men har man breda armband hemma kan man kanske sätta dem över sea-banden?!
SEA BAND - The Original Sea Sickness Travel Band



Tack för mig HEJ!


1:a Spyan & Sea-band

Jaha, då har man införskaffat sea-band nu då och ska se om illamåendet släpper lite??
Som sagt fortfarande inte så farligt, men väldigt irriterande. Tror faktiskt att det har hjälpt lite, men måste ju dölja dem lite för omvärlden hehe, så långärmad kofta idag ;-)

Sen har jag lagt min först spya idag, på en busshållsplats längs med motorvägen, hahahaha.
Jag var tjock i halsen och hade en massa snor som jag var tvungen att harkla ut, men så fort något ens snuddar bak på tungan eller vad man säger så får jag kväljningar. SÅ jag stannade bilen och kände att nu är det bara spy för att få ut allt, och det räckte med att jag tog ett djupt andeteg så, hej vad det kom. Efter det kunde jag inte ens få saliv i bakre delen av munnen utan att fortsätta. Stod nog där i 5 minuter å hulkade å sen var det bra och jag åkte på mitt VUL hehe. Kroppen är bra jäkla udda!

I tisdags var mitt beta-hcg 34 000 och levervärdet 1,3. Allt såg bättre ut med levervärdet som legat på 1,6 ett tag nu och dte är inte så bra, men 1,3 var alltså bättre.

Idag var mitt beta-hcg på 53000, (super). Men mitt levervärdet hade återigen gått upp på 1,6, vilket inte va så bra. Så jag ska dit på måndag igen för blodprov och på tisdag för mitt sedan länge inbokade tillväxt VUL. Det blir spännande när de ska mäta bebis igen, vilket hon inte gjort på n vecka nu, så bebis måste nog vara säkert 1,5 cm snart :-)

Nu ska jag äta avokado som är dte enda som hjälper mot mitt illamående just nu.



6+1

Hann inte skriva igår. Idag har jag också haft fullt upp, men nu ligger jag äntligen en stund på soffan :-)

Jag mår små illa, så fort jag tittar på något ätbart så känner jag det. Men jag hoppas att jag har sån tur att det faktiskt inte blir värre än såhär, vilket vore väldigt lyxigt.
Annars känner jag fortfarande inget. Jag kissar mycket oftare.

Igår hade min levervärden gått ner från 1,6 till 1,3. Så jag hoppas att jag slipper de blodförtunnande sprutorna från imon när jag ska till gyn igen. Har fått van på blodprov å VUL nu kan man säga.

Nu blir det att vila, för jag är så trött att jag inte hänger ihop!


6 fulla veckor

Då var jag sex veckor gången och alltså återstår BARA 34, men helst 36 haha :-)
Går imorgon in i vecka 7.

Jag vill inte få mer illamående, nu har jag ganska mycket sura uppstötningar och mår lite illa fortfarande. Vill inte att det ska bli mer nu ;-)

Idag har det varit pyssel i trädgården i solen.
Sa till sambon idag att jag känner mig ju inte gravid alls, och när man tänker på det, känns det ganska konstigt att något hela tiden växer i en och man inte känner någontingen av det alls. Hur kan det vara möjligt??

Tack förresten för nmanförslagen, fortsätt gärna ända tills det är dax med att fylla på med namnförslag så vi tillslut hittar ett :-)

Nu blir det gränsbevakarna på kanal 9 och ikväll SAW VII....

Hej hej hej hej

Namnförslag??

Nu ni ina kära bloggläsare ska ni få göra lite nytta!
Det är säkert för tidigt att leta namn men vi har pratat namn i flera år trots att vi inte varit gravida och nu fortsätter vi på allvar.

Ett flicknamn har vi, men vi vill ha hjälp med et ovanligt pojknamn. Och vi menar O-V-A-N-L-I-G-T. I allafall i SVerige. Kanske högst 40 personer som har det i Sverige eller så. Vi har letat och ltat och hittar inga vi tycker om. Kan ni inte googla eller tänka eller hitta på fina pojknamn som förslag??


5+5

Är så trött, herregud, när ska man kunna bli pigg igen när inget hjälper hehe. Ser ut som en levande död.

Drömde min första mardröm om bebis inatt! Hemskt! Men skönt när man vaknar och vet att det inte är sanning.

Idag har jag för övrigt ont i nedre delen av magen, molvärk eller nått kanske?
Och det känns som att jag ska spy, men jag mår liksom inte illa. Har aldrig haft så svårt att identifiera hur jag mår som nu :-)

Idag blir det påskmiddag och svärisarna och tills dess vet jag inte vad som händer. Sova kanske?????

Jag har gått ner ½kg igen så jag hopppas att vätskan är på väg bort :-)


Förlåt

Förlåt för frånvaron, men som ni alla vet är det påsk och jag har int eens varit hemma typ hihi.

I Torsdags var jag hos gyn igen och fick se pyret och att det nu fanns en gulesäck där som ger bebis näring. mitt hcg hade även höjts till 9000. Vilket är precis som det ska sa hon :-)

Idag var jag och tog blodprov och gjorde VUL igen 5 gången på en vecka....och fortfarande är levervärdet för högt men det andra ok :-) Jag tar fortfraande det blodförtunnande och är helt blå på magen. Värdelöst asså!!
Det är som Sebsus kommenterat tidigare att det är väldigt lyxigt atthela tiden få se den lille och vet att allt är som det ska. :-)

ANnars är det status quo här. Mår finnemang, tröttheten är hos mig dygnet runt, har sovit 10 timmar per natt två nätter och det hjälper inte det heller. Men inget jag lider av sådär...
Längtar tills jag får ha min lagom stora mage i sommar och en tajt tröja å visa hela värden hur gravid jag är :-)

Jag lever i af och nu ska jag fortsätta att njuta av det fina vädret och påsken :-)

V. 5+4 nu :-)

Tröttman har övertaget

Herregud att man kan vara såhär trött. Är det ens möjligt???

Har idag haft ganska mycket sura uppstötningar, men mår för övrigt bra. Vilket är skönt!
Nätterna är mindre roliga. Jag får magkatarrskänningar framåt morgon kvisten, men de går över om jag somnar om, jag är kissnödig och vaknar varje gång jag vände mig för att brösten gör såååå ont!

Pratade med min gyn idag om gårdagen resultat av blodproven och allt såg helt ok ut fortfarande.
Mitt beta-HCG var i lördags 2500, och igår 4500. Så det har ökat fint. Det var de skönaste att höra. För så länge det ökar så behöver jag ju inte oroa mig för något. Jag har liksom inte ens dom tankarna. Skönt.

Imorgon blir det nya prov och nytt VUL och då får jag nog återigen se hur mycket HCG:t ökat.
Inte konstigt att gravtesten jag tog förra veckan visade så starka streck, för gravtesten visar hcg-nivåer från 25 och uppåt ;-) Och för att vara gravid ska man ha över 5.

Nu ska jag ladda hem nyaste avsnittet av one tree hill och se och sen blir det kanske att somna på soffan en stund.  ;-)

Måste bara säga att jag har lite svårt att dölja min mage för alla. Den är så svullen ju och jag ser verkligen äkte gravid ut. Vill bara att tiden ska gå så jag iaf har en anledning till gravidmage. Men lagom tills dess går väl svullnaden ner och jag ser ut som vanligt när jag vill att det ska synas. Min vanliga tur!


V.6!!

Jaha då går man in i vecka 6 idag (5+0).
Ömma bröst från helvetet, annars mår jag fint.

På VUL idag såg vi pryet igen och h*n hade växt 2mm, från 3mm i lördags till 5mm idag :-)
Får i e.m veta hur mina värden är.
Ska fortsätta ta innohep-sprutorna i 1 månad om jag har otur....fast det är väl bra antar jag :-)

I dag är du 5 veckor gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
29. mars 2011
Hjärtat börjar att slå:
23. april 2011
Embryot rör sig:
17. maj 2011
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
24. maj 2011
Alla inre organ är färdigbildade:
24. maj 2011
Risken för missfall avtar:
7. juni 2011
Illamåendet avtar för de flesta:
14. juni 2011
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
21. juni 2011
Fostret sväljer och kissar:
5. juli 2011
Ungefärlig tid för ultraljud:
12. juli 2011
Du kan känna fostrets rörelser:
19. juli 2011
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
2. augusti 2011
Fostret börjar att höra:
23. augusti 2011
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
20. september 2011
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
25. oktober 2011
Beräknat förlossningsdatum:
20. december 2011

4+6

Igår blev återbesök på sjukan. Allt såg ungefär likadant ut, mn fick en mycket bättre läkare. Hon förklarade allt jag undrade och gjorde även ett UL på övre delen av magen för att se efter vätska, och det fanns det en del. Och hon tittade även på äggstockarna med UL och lite annat typ njurar å sånt.

Jag fick utskrivet zantac på magkatarrskänningarna, men tog en pepcid duo igår kväll och en i morse kl 5 och just nu känner jag inget mer. Så hoppas jag slipper använda det nya.

Sedan fick jag hämta ut 10 sprutar med innohep (blodförtunnande), till att börja med. Har sedan 2 sådana förpacknigar till på recept. Sambon tog den i magen på mig nu ikväll och den sbider en del av vätskan men annars känns det som gonal-f sprutan typ.

Idag har jag mått bra, promenerat första gången ca ½km och det gick fint. Känner ju av svullnaden, men har inte mått något illa och inte heller alltså känt av magkatarren. Skönt. Men man glömmer snabbt bort att man faktiskt är gravid eftersom det inte känns. Konstogt vad man vänjer sig vid smärta snabbt, för jag kände säkert likadant i magen tidigare i veckan, men nu är man van vid det och det blir liksom normalt. Kroppen är bra fucked up :-)

Men min mage är sååå gravid till utseende som den bara kan bli. Tror inte att den kommer gå ner så mycket så min känsla av att längta till att magen ska synas är ganska bortblåst. När jag sätter på mig ett tajt långt linne nu är det en riktig gravid mage från 4 månaden ungefär. elt otroligt sjukt. Och har inte en enda tröja som kan dölja den så idag fick jag ha en kofta med knytband mitt över magen så det skulle förvilla synen hos alla andra, haha! Vill absolut inte berätt innan juni för någon alls :-)

Jajaja...vi hörs imon, i vecka 6!

Guds gåva till MIG!

Just nu, i denna period, måste novalucol vara guds gåva till mig. Jag får magkatarrskänningar och i vanliga fall tar jag pepcid duo, men det är NEJ NEJ när man har liten i magen, så då fungerar novalucol istället. Igår behövde jag bara ta en på morgonen och höll mig hela dagen. Tog en när jag la mig vid 22 också men vaknade vid 1.00 och var tvungen att ta en till och nu vid halv 8 tog jag en till och det gick över inom dessa 20 min tills jag sitter här.
Ljuvligt.

För övrigt har jag nog inget nytt att säga, tänkte tagit en bild på min mage å lagt in så ni skulle få se hur svullen den är men orkade inte ;-) Blir kanske imorogn istället. KANSKE sa jag.

Just nu har jag inte ont, mår inte kasst utan allt känns bara fin fint. Så det blir kanske en tur ut i trädgården. Och i e.m. blir det sjukhuset igen då för nya leverprov å sånt...


Sjukhuset = ÖS


Själv fick jag lite tugnt att andas idag och ringde sjukhuset och de tyckte att jag skulle komma in eftersom jag även är svullen. Det slutade med ett VUL där man fick se all vätska som fanns i buken och hur stora äggstockarna var. I normala fall skulle äggstockarna vara som en persikokärna kanske unefär 4 cm i diameter. Min vänstra var 14 cm och den andra 12cm. Inte konstigt att man känner sig svullen.
Sedan fick jag  ta 5 rör blod, men det blev fel så jag fick ta ytterligare 3 st. sedan vänta en och en halv timme på svar och fick sedan veta att jag inet behövde bli inlagd. SKÖNT. MEN, mina levervärden var inte riktigt bra och det berodde tydligen på överstimuleringen (ÖS), samt att ja var tvungen att ta en spruta med blodförtunnande för att det finns risk för blodpropp. Sprutan sved som tusan och hon gav mig den i väntrummet och bad mig dra ned byxorna där!!!! Herregud, sambon höll på att dö, sååå oprofessionellt.

Sedan sa hon att nu får du ta en sån här spruta om dagen i minst två veckor, men det får du göra hemma. Ja fick inte veta ett skit, inte hur man ska göra, mer än att det ska tas i låret. Inte hur farligt det är med blodproppar eller hur stor risken är, eller om det är farligt med levervärdena. Inte ett dugg sa dom. Usch så besviken!! Men de sa att jag skulle komma tillbaka imorgon igen och ta alla prover igen. och sen skulle jag fortsätta att gå och kolla mig resten av tiden hos min privata gyn. Det verkar ju allvarligt men de sa liksom ingenting.

Nu är andningen mycket bättre iaf, men nu ska jag oogla mig fram till andra som varit med om samma sak. Eller har du som läser detta varot med om det?? SKriv då jättegärna.

Jag har ju inte mått dåligt över magen nu lämgre precis, utan blev bara lite tung andad. Så jag råder er som är överstimulerad att ringa läkaren hur eller hur, för har man dåliga levervärden så var det inte alls bra. Bättre att gå en gång för mycket än en gång för lite. Så vänta inte och tänk att det går över.....jag kunde nog gått mycket tidigare i veckan.

Samt att vi tror att vi såg pyret, den var så liten, så liten, men läkaren sa att han kan inte lova att det var den mn den såg ut som ett litet böjt riskorn. 3mm var den ;-)

Jaja, det var dagens deppinlägg heheh :-)

Gravidmage AB

Det är mitt nya företag, ne men skämt åsido. När man är i vecka 5 och ser ut att vara i 5:e månaden (har ökat en månad i omfång nu) så tror jag att det är dax att höra av sig till farbror doktorn. Helt sjukt är det. Jag har på mit ett vanligt budgetlinne från hm idag. Ni vet sånna som mer än varannan svensson har hela sommaren och det smiter ju åt kring magen om man säger så. Så när jag gick förbi spegeln idag fick jag backa tillbaka och se om det isberg jag just skymtat kunde vara en bild av någon gammal fastbränd tjockis.

Men NEJ, det var jag, Herre min skapar att en mage kan svälla så mycket. Jag vägde 56,5kg när vi började IVF:n, idag va ju uppe på 59,2kg. Asså hallå kroppen, jorden anropar. Det är inte dax att föda än typ!?

Denna koloss till mage råkade ja slå till lite löst med ett finger alldeles nyss och jäklar vad det ekade. Jag tror varenda kotta som kollade på samma program som mig på tv:n kunde höra det, ljudet liksom måste ha studsat igenom skärmen och in i allas vardagsrum. För övrit var det Extreme Home Makeover. Så höde ett plötsligt tomt, ihåligt läte. LUGNA, det var bara jag å min mage som rörde oss.

See you

Helt enkelt!

Det är helt enkelt en bra dag idag! Mår bra, mår fortfarande inte illa. Men jag känner mi inget gravid...
Hur känner man sig gravid förresten? Hehe...
Jag har ont i liamenten eller nått = det drar i sidorna som tusan!

Jag är barnvakt idag åt en 10 mån bebis. Hon är helt underbar å just nu sover hon så sött, så sött. Man blir ju bara mer sgen när man är nära de små liven.

Jag vill bara att magen ska börja synas nu, eller alltså ritkiga magen, inte svullen utan bebismage :-)

Hörde att det ska bli fint väder i helgen. Det är redan typ här nu, men lite kalla vindar tyvärr. Idag blir det den där grillningen jag skrev om förra vecka som aldrig blev av....
Fläskfilé och hasselbackspotatis! Yummie...
Nu ska jag passa på att vila medan lillan sovar. Tröttheten har krupit på mig sedan igår..

See you!


Ni gör mig glad

Jag blir så himla glad av att höra alla era "grattis" till mig. Ni kan bara inet förstå hur mycket det betyder efter alla dessa med neg resultat!

Är så glad åt varenda en av er som läser min blogg och följer mig och hoppas såklart att ni vill fortsätta min resa fram till bebis :-)

Började min morgon med blåbärssoppa vid sängen och en halv skorpa idag igen och det verkar fungera. För jag mår inte illa. Har även redan hunnit få i mig två knäckebröd när jag känner att det drar lite i magen :-)

IDAG ÄR EN BRA DAG!

SYMTOM v.5 (4+3):
Ont i magens muskler , mest i övre magen.
Lite, lite lätt illamående långt bak någonstans.
Svullen.
BRA DAG!!!!

Men jag fattar inte hur lång tid det är till december liksom :-)

Vad ska jag ha för rubriker nu egentligen?

Inann var det lätt när jag kunde ha ruvdagen som rubrik, nu måste jag börja tänka. OCH DET är inte ett smart drag just nu. mår illa nästan hela tiden och hjärnan är som en enda gröt.

JAG VÄGRAR ATT VARA DÅLIG LÄNGE!!! Jag tänker inte vara illamående till v.12 ellerv.16 och absolut inte lämgre. Bara glöm det. Jag undrar jag om det är normalt att bli dålig så tidigt, men så länge jag inte spyr tackar och bockar jag. Fast jag spyr hellre om jag slipper illamående.

Igår låg jag typ hela dage, tryckte i mig, djungelvrål, soppa, en hel påse potatiskroketter med bea till. Det kontoga är att jag är inte sugen på godis som jag annars är så sugen på.

Men idag har jag ommit på att om jag drack blåvärssoppa innan jag klev upp ur sängen slapp jag bli så extremt illamående och sen har jag tuggat på något precis hela tiden under dagen vilket verkar ha hjälpt. Knäckebröd kanske är mitt botemedel, det funkar just nu iaf.

För övrigt är vi glada, men tror att sambon tycker det känns lite tråkigt att jag ligger som en död flodhöst här bara när han är så glad hehe.... men det är smällar man får ta!

Jag är glad i allafall, men det känns inte som att man är gravid. Känns inget annorlunda mot i vanliga fall.
Har också fått finnar i hela ansiktet. Det fick jag redan innan jag plussade och jag brukar aldrig ha det annars, inte ens i tonåren. En här eller dör har jag ju men inte så som jag ser ut nu :-)

SYTOM v.5 (4+2):
Illamående.
Finnar
Extremt svullen mage.
Trötthet

GRAVID!!!!!

Herregud! Jag är GRAVID! Jag var tvungen att testa idag, fick blodad tand av de andra två i en av FL-trådarna som hade TD samtidigt som mig som redan plussat, så jag var tvungen! Och se så glad även jag fick bli.

Första gången vi fick se två streck! Ikväll ska jag göra ett clearblue och senare i veckan ett veckoindikatortest tror jag. Jag har sedan tidigare bestämt mig för att inte oroa mig för missfall å sånt å det gör jag inte heller. Å ska inte det senare heller. Ska bara njuta.

Har inte mått super idag...ont i magen, går lite halvvikt med kroppen och mår illa till och från. tror det beror på att magen är så svullen!

Här är mitt underbara plus!!!!!!! Nu ska jag snart göra ett clearblue test också! Vill så gärna se ett plus också å inte bara två streck ;-)
Är i ett lyckorus nu, å sambon är lika lycklig. :-)


RMC

Jag ringde RMC idag och frågade om det kunde vara någon fara att jag börjat svullna upp så igen och fått ont igen som efter ÄP. Blir värre för varje dag men absolut inte som efter ÄP, men idag gör det ont när jag går också. Hon sa då att hon absolut inte kunde lova något men att det helt klart såg positivt ut för mig. För skulle mensen varit påväg skulle jag inte få en sån reaktion trodde hon.

Jag blir ju inte ännu mer tvingad att göra ett test idag nu va???????
Det måste var positivt, vet inte vad jag tar mig till annars.

Grattis till OceanPearl som plussade i vår tråd på familjeliv idag! STORT GRATTIS!


Ruvdag 13

Jag blir så glad när ni kommenterar,så mycket =)
Det värsta är väl bara att nu är hoppet så grymt högt uppe att om det är minus kommer jag falla ganska högt uppifrån.... Men jag håller fortfarande på att jag måste vara gravid. Faan ta vaggisarna ifall det är dem som skapar allt detta =)

Har inte hunnit surfa runt idag än å kika efter andras symtom dessa dagar så det blir nog det jag ska göra nu ;-)

Är sugen på att testa idag!!!
Ni kommer få veta här inne direkt när jag testat hur det har gått, men troligast är att jag testar imon. ;-)

Nu är det väl bara peta naveln tills imon i så fall ;-)


Herregud så nära nu!

Nu är det bara tre dagar till officiell testdag mest stort T.
Idag är jag helt övertygad om att det kommer bli ett plus. Har aldrig känt såhär i magen, det måste vara växtvärk som dom kallar det.

Jag va sugen på att testa i morse, men jag väntar minst tills imorgon, för idag har jag ändå hela dagen full. Jag ska vicka som lärare nu på morgonen och sen jobba med mitt vanlliga jobb till halv tio ikväll så det blir fullt upp kan man säga!

Herregud, tänk att jag kanske har en bebis i min mage?? Hur j-vla otroligt är inte det då??????
Men nu får jag inte tänka mer på det idag :-)
Men det är väl lättare sagt än gjort när det spänner å drar som tusan i tjejmagen!


Ruvdag 11

Idag händer det grejjer i kroppen. Liksom öm i magen eller så. Liknande som jag hade efter ET, men mycket mildare. Det gör inte ont utan känns bara eller hur man ska förklara.

Är såååååååååå sugen på att testa nu. Men det lär inte bli imorgon heller för då är hela dagen proppfull. Och på tisdag är det bara två dagar kvar då kan jag nog lika gärna vänta =) Vi får se....

Nu blir det bakad potatis och heta räkor i aioli: Mums.
Finns inte så mycket att uppdatera eftersom det inte händer så mycket hela tiden tyvärr.....
Men lite nytt får ni ju höra emellanåt ;-)

Känns som tiden står still


tick tack

Tiden har faktiskt gått snabbt idag! SKÖNT!
Going 11 nu!

Får se om jag faktsik vågar test imon :-)

Önskar våren härligt välkommen till Småland


Ruvdag 10

Appropå smarrig mat igår. Det blev inget med det, det blev köpepizza! Vi hade nömligen strömavbrott mellan kl 16.00-21.00.

SÅ det blev myskväll, pizza och film på datorn. Jag tycker lite om strömavbrott. Det är mysigt!
Men än mysigare när det regnar och blixtrar också.
Kanske kan vi skylla på strömavbrottet om det blir plus på stickan ;-) Fast ingen går väl på det =)

Känner väl inget mer idag, det drar lite i tjejmagen när jag gör vissa rörelser. Känns som att musklerna är lite för korta nästan när man rör sig ibland. Och brösten är status Quo som alla andra dagar. Är extremt trött på att inget veta nu, men känns fortfarande för tidigt för att testa!

Är också trött på allt jävla klet med vaggisarna. PUNKT.

Men ät lite mer positiv idag, och börjar bli så himla nyfiken på resultatet, jag känner också att ju lämgre tiden går desto mer ledsen kommer jag bli om det blir minus sen.


Ruvdag 9?

Inser att jag nog är på ruvdag 8 egentligen eftersom alla verkar rökna från adgen efter ET förutom jag då. Men vet ni vad?

DET SKITER VÄL JAG I!
Säger jag att jag har ruvat i 9 dagar så får ni bara ta det ;-)
Så då var vi på dag 9 igen då.

KÄNNER INGET! Ännu mindre ömma bröst. Kanske lite småstickande känsla i äggstockarna ibland men inget som känns ens typ.

Idag har jag varit ute i trädgården hela förmiddagen, så det känns som en produktiv dag.

Vad ska man äta till lunch då? Kan ni föreslå något? Inte typ makaroner å sånt å föreslå något som man inte äter varje dag. Kan vara förslag till middagen idag annars samma sak där, något härligt gott! OCH gärna efterrätt också som jag kan göra! Kom med förslag nu allihop!!!! Jag vill att det ska rinna i mungiporna nästa gång jag kikar till bloggen.

SÅ sköt er nu och gör som jag säger!


Tackar och bugar

Tackar så mycket för att ni är så många som läser. Fina ni!


Ruvdag 8

Känner inget idag. Finns inte mycket mer att säga just nu. Känns som att det inte har lyckats helt enkelt. Punkt.

Köp-mania??

När får köp-manin dra igång om man är gravid? Efter vecka 20 sägr sambon, vad säger ni??
 Längtar efter allt från småsaker till barnvagn å bilbarnstol!
Jag är crazy, men vem är inte det i ruvstadiet?


Ruvdag 7

Underbart tråkiga rubriker, men det är lätt att hitta tillbaka till senare då, så roligare än såhär får ni det inte.

Ingen skillnad idag mot igår, dålig i magen fortfarande, men har tagit en dimor nu. En tablett mot tillfällig diaree å får se om det funkar. Lite ömmar i äggstockarna idag kanske, men brösten är fortfarande lika ömma som innan. Det har ju varit så sedan ruvdag 4 i söndags.

Håller på att " go nuts" på att alla symtom verkar höra hemma både i icke-gravid och graivd kolumnen. Varför kan man inte bara få veta direkt så man slapp denna tortyrperiod. Jag njuter då inte alls av detta iafl!!

Sorry  att jag har så tråkiga inlägg just nu, men såhär tråkigt är det att ruva!!


Ruvdag 6 Almost 7

Varning inget för mesar!

Jaha, då har hela tuvdag 6 gått och jag har varit dålig i magen hela dagen! Å då menar jag inte lite gasig eller så där härligt halvlös. utan har pratar vi rent vatten från att jag vaknade tills nu och det har inte slutat.... Trodde först att jag ätit något dåligt, men det har jag inte. Måste ha med hormoner eller nått att göra. Har nog varit 50-60 ggr på toa idag... Någon som varit med om detta tidigare eller hört att någon som varit gravid blivit dålig i magen? Och som sagt inte hård eller så...

Nu blir det sängen efter det utlägget om mina kroppsvätskor. För övrigt är symtomen fortfarande bara ömma bröst, könner inget ont i magen längre, har dock mått illa idag på förmiddagen en del, men det gick om.

Over and out!

Ilningar

Har glömt att säga att från igår har jag haft ilningar i brösten, nästa hela tiden liksom kittlas det i dem.
Och så har de väst 3 cm sedan jag mätte för någon vecka sedan. Hoppas att det  kan vara lite känningar! Nu blir det att klappa på pyret å kika på tv.

Har ni liksom vi redan diskuterat läääänge om namn och liknande eller bestämmer ni när ni vet att ni är gravida?
Vi har ett superfint och ovanligt flicknamn men inget pojknamn.

Natti natti

(avslutar med en sååå härlig bild)


Ruvdag 5

Jaha då var vi på ruvdag 5 going on 6.
Mår så himla mycket bättre nu. Har inte alls lika ont, nu har jag nog så ont som man borde ha. Har dock lite ont i magmunnen eller solar plexus som jag säger, men det går ööver med en pepcid duo om dagen. vet inte vad det kan bero på?

Måste ju berätta för er att min kära följare från FamiljeLiv - Sebsus - har börjar skriva egen blogg. Som jag längtat. Hon har alltid så mycket bra saker att skriva och berätta så det var på tiden ;-)
Komme rmed glädje följa din resa till +-et.

Imorgon blir det att så smått börja röra på mig. Efter ÄP har jag mått otroligt dåligt när jag åkt bil och har därför inte åkt bil sedan i torsdags vid ET. Men jag hoppas att detta ska vara borta nu, för jag har aldrig varit dålig annars.
Vad har hänt andra ruvdag 5? Jag har som en lite julkalender varje dag, jag söker varje ruvdag om hur andra på samma dag upplevt det :-) Roligt!

Drömde i natt att jag skulle testa innan TD, men så vågade jag inte och höll på att vela så. Jag vet inte ens om jag kommer våga testa alls utan istället se om mensen kommer. Kommer bli såååå besviken vid ett minus!

Livet

Känns som att livet sakta rinner in i mig igen. Har idag kunnat vaar ute en stund och har nästan kunnat gå oberört, men inte riktigt än. Kommer ligga inne ett par dagar till för att veta att jag blir bra.

Roligt att se att ni är så många som läser min blogg....Är det något ni skulle vilja att jag blogga om??

Snart är ruvdag 4 slut och ruvdag 5 ska påbörjas... Spännande.


Tomt hål?

Hur mycket jag än äter så känner jag mig inte mätt. Däremot får jag kramp i magen igen när jag ätit en del, men är hungrig eller sugen typ hela tiden.

Å salt är min bästa vän. Har salt karet, fuktar fungret och får små vita prickar av salt på fingret. Vet inte om det är så att kroppen ber om salt eller vad det beror på men gott är det. SÅ hoppas att jag inte får i mig för mycket salt. När blir det obra eller farligt??

Jaja, nu får jag väl  fortsätta mitt tomma hål till mage tills jag får ont om en stund igen!

4 dagars värpis

Dag fyra efter insättning av pyret då.

Idag mår kroppen lite bättre, men inte magen. Har ont i solar plexus, typ som när man har magkatarrs ont och får ta en pepcid duo. Tog en igpr och måddeju lite bättre i magen då, så tog en till nu och ska se om det går över. Kan kanske vara att jag ätit dåligt med riktig mat och för mycket skräp i många dagar nu i så fall. Eller så beror det på progesteronet.

11 dagar till TD!

Tänkte åxå testa att kanske4 inte äta så mycket fast mat utan mer flytande för å se om svullnaden i magen kan ge med sig lite :-)
Kan i allafall gå nästan upprätt nu. Små, små steg!

Tyckte att jag kände ett hugg i vänster sida vid äggstocken igår, undrar om det kan vara att pyre bäddade in sig och valde att bo kvar hos mig?? Hoppas, hoppas!

Blir att ligga på soffan så länge som behövs, tills jag mår bra het enkelt. Skönt att inte jobba just nu, har lite semester så det passade ju perfekt. Jag som trodde jag skulle behövt jobba.

Har tyvärr inte så mycket roligt att komma med för övrigt, står ganska still när man ruvar! (Eller ligger rättare sagt). :-)


Smärtma

Jag tänker fortsätta tjata här inne om hur ont jag har. Är trött på det och står bara inte ut flera veckor när jag bara haft ont i 5 dagar idag.

Idag borde pyret fästa ;-)
Vore konstigt om det inte gjorde det för jag har ju i allfall tagit det lugnt! Soffläge typ konstant sedan i torsdags efter ET.


Feel good?

Känner mig liiiite bättre så här på kvällskvisten :-)
Kan det vara som så att jag kanske inte behöver stå ut i 3 månader som vissa gjort? Har googlat lite å hittat flera stycken som har haft ända in i v.13 när de blivit gravida och haft för stora äggstockar. Så jag håller tummarna för att jag bryter en sådan trend.
(Jaja, det är väl inge trend, men allt jag tar på mig är ju faktiskt übertrendigt, så det måste ju betyda att även 4-månaders gravid mage på en ganska minimalt gravid 25-årig liiiite mullig tjej, är hett ;-) Jag vill bara påpåeka att jag inte är tjock, har bara liten mage. 167cm och 57kg om någon undrar.)

Jaja, det var väl allt för idag!
Snodde en bild på google, såhär ser min mage typ ut!! Denna tjejen är i v.16 hehe!!


Ruvhöna DAG 2

Nu är jag ruvare sedan ett dygn tillbaka snart. Jag mår som en påse skit!!!
Har så ont i magen att det nästan inte är möjligt att gå, kan inte vända på mig i sängen utan att vakna osv. Det känns som att äggstockarna hänger i två trådar och är för tunga för dessa trådar, så om jag vänder mig håller trådarna inte alls med om att de vill gör sitt arbete..... ONT!
Och så gör det ont ända upp till revbenen!!!

Tråkigt att inte kunna njuta av ruvningen..... nu vill jag bara att tiden ska gå så att värken går över.

Jag frågade läkaren som satte in ägget igår om det skulle gå över nu när jag gjort ET, men hon trodde snarare att det skulle bli värre..... Står inte ut i så fall.... Men nu har vi positiva tankar :-)

Av 16 ägg blev 10 befruktade (de sa att om mer än hälften blev befruktade räknades det som jättebra) och 4 var av toppkvalitet. Så ett till mig och tre till frysen!!

Insättningen kändes asolut ingenting! När hon väl var inne med slangen visste jag inte ens att hon börjat. Vi fick sedan se när embryot hamnade i sitt lilla bo i mig och en liten vit prick var den där på skärmen. Då var vi lyckliga!

Nu ska jag snart åka å jobba.



XoXo


RSS 2.0