v.29

Oj, vad visningarna ökar på tisdagarna ;-)
Idag är det då ny vecka, jag har totalt gått upp 6,5kg, det känns skönt, men tror att jag kommer gå upp en del till nu framöver. Eftersom jag gick upp 2 kg under behandlingen så är det ju egentligen 8,5kg,men det är ju inte graviditeten liksom.
Bebis har vänt sig på något konstigt sätt, kan det vara att den har lagt sig tillrätta? det gör ont i höfterna och ligamenten konstant, och det är för att bebis trycker mot dem liksom.
Sammadragningarna kommer ganska ofta och det är när bebis rör sig mycket har jag märkt nu.
Men ett livligt litet frö det är. Från att ha varit super regelbunden i sina vakenstunder till att nu vara vaken dygnet runt i stort sett.... hmm... hoppas INTE det är bebis plan tills nedkomst :-) Det är mamma å pappa inte pigga på alls.
Min foglossning har denna vecka också blivit lite jobbigare, men det är säkert lite i samband med att bebis lagt sig åt något konstigt håll.
Men jag njuter fortfarande, fast tvekar på att jag gör det om ett par veckor! hihi!
Nu blir det IDOL!

Rultan

Jag vankar fram och får ont i fogarna ganska fort nu.
Men pyret verkar skita i mig å fortsätter att röra sig som en riktig maratonlöpare där inne.
Nästan inga sparkar längre utan armar och ben dras fram och tillbaka och rumpan sticker ut och så dras allt tillbaka... ett evigt släpande av kroppsdelar är det iaf :-) MYS!
Nu blir det snart middag hos svärisarna.

Sammandragning

Fick lämna urinprov idag för att se så jag inte har urinvägsinfektion, eftersom jag har sammandragningar ganska ofta nu.
Det var inge fara så länge det inte gör ont, trycker på nedåt eller blöder. Lite ont gör det men jag tror inte det lilla räknas :-)
Jag börjar längta efter att träffa pyret nu :-)

V.28

12 veckor kvar.
Har fått lite sammandragningar sedan igår kväll och lite värk i svanken, hoppas verkligen det inte innebär något dåligt.
Föräldraträff har jag hunnit vara på. Roligt och intressant, jag som känner att jag är påläst om det mesta fick faktiskt veta lite nya saker, vilket kändes skönt! Nästa gång handlar det om förlossningen.
Magen växer och blir större, och bebis buffar tillbaka om jag trycker mot hans kroppsdelar.
Idag ska jag nog baka lite och kanske städa om jag har ork. Hade behövt börja måla vaggan vi köpt också, men har ju ett tag till på mig hihi....
Nu är det bara 91 dagar kvar och snart är 70% av tiden avklarad, himmel vad tiden går!

V.27 (26+2)

Har lite bloggtorka därav så lite inlägg, har liksom inget att skriva om just nu....
Vecka 27 och bebis är nu ungefär 37 cm lång och väger ungefär ett kilo :-) Stor bäbis nu!!
Jag har ganska mycket foglossning. Har fått kramp i vaderna om nätterna också, men har tagit en magnesiumtablett om dagen och druckit mer och då har det blivit bättre.
Annars växer magen å bebis sparkar å bökar mest hela dagarna nu. Tror det börjar bli lite trängre där inne nu!
Bebis hjärtljud har nu legat runt 135 och sf måttet är 25 cm.
Jag känner mig ganska liten i förhållande till alla andra decembermammor i föräldragruppen och så, men eftersom allt är normalt är det ju ganska skönt att inte vara så stor.
Nu blir det planering inför jobbet imorgon.
hej hopp

vecka 26

Vecka 26!
Magen är mer spänd än vanligt tycker jag, har vaknat av sammandragningar några mornar också. Men magen växer å bli större, nästan så man ser det från dag till dag.
Jag är ganska rastlös, sover dåligt och hungrig :-) Men lika glad för det!
Fick ett tråkigt besked från en gravid bekant idag, mycket tråkigt å jag lider så med henne.... inte så långt gången men lika ledsen för det. Livet är så orättvist!
Nu ska jag ut och sola i höstsolen!

24+5

Halloj på er allihop.
Jag mår fint. Bebis mår fint. Magen mår sådär.
Förstoppning kallas det.
Fastd et var igår, så idag mår magen också fint.
Det var typ min stora uppdatering för helgen det!
Roligt att se att fler än jag tycker att det är ok att klä flickor i klickkläder å pojkar i pojkkläder! Tack för alla era fina kommentarer, men också tack till dig som inte tycker likadant å vågar säga det. Man ska inte vara rädd för att säga vad man tycker.

imgres.jpg


Våga

Alltid roligt att få kommentarer till inläggen.
Har dock svårt att förstå varför man ska kommentera typ anonymt :-)
Fick detta på föregående inlägg angående att köpa pojk- eller flickkläder.
"Men va faaaan! Spelar det någon roll om ni råkar köpa en rosa body till en pojke, eller en blå body till en flicka?! Tror du bebisen kommer få men för livet om den skulle råka ha "fel" färg? Köp det du tycker är fint istället!! Du ska se att både bebisen, du och omgivningen inte mår dåligt av det."
Tänk vettu att jag inte riktigt är sån, så för en gångskull får jag motbevisa någpn som har fel ;-)
Vi har redan köpt blå bodys, med bilar, å jag har tagit upp en del av mina gamla kläder som jag tycker var fina, vilka kan passa båda könen, t.ex. mörkblå manchesterbyxor, röd tjocktröja osv.
Det jag är mest sugen på är att få köpa en riktigt fin klänning till flicka om det är det eller någon cool, killig skjorta eller liknande till pojk. Eller en body där det står "pappas flicka" eller liknande :-) Antar att du som kommenterade inte hade haft en tröja där det står mammas pojke på dig? Vissa saker tycker jag passar bättre än andra på pojkar resp. flickor, men mycket kan båda ha.
Jag skulle däremot aldrig klä min pojk i knallrosa klänning, eller för den delen ingen klänning alls, då jag anser att vi har fått olika kön utav en mening och att vi därför är skapta olika för att det ska synas skillnad på oss :-)
Detta står jag för!
Ville bara klargöra att jag absolut inte måste klä min pojk i blått å flicka i rosa, men att jag gärna vill få shoppa flickigt om det är en flicka å pojkigt om det är en pojke :-)

Robinson

Tittade på Robinson idag, och en av de stackars tjejerna, Petra får en hjärnblödning.
Tur att hon kom till sjukhus tillslut iaf, men undrar hur det gått för henne?! Och varför fick hon det?
Man kan följa henne på hennes blogg, kommer inte ihåg namnet men länken finns på tv4.se
Mina tankar går till henne ikväll iaf!

 


Magbild

Tror jag ska lägga in en magbild snart igen, men inte idag, för min iFååne vill inte alls det jag vill :-)
Har börjat bli lite obehagligt när bebis rör sig ibland, för den sparkar mot något inne i kroppen som ger mig en obehagkänsla liksom. Det gör inte ont, men känns mysko!
Om två veckor är det dax för 3D! SPÄNNANDE!
Å sen blir det nog shopping av kläder som vi vet passar rätt kön, hihi.

RSS 2.0