Mac

Alla som kan mac får gärna skriva bra sidor att lära sig om den på eller böcker å så.
Jag undrar bland annat vilka program för att lägga in bilderna på datorn från iphonen som är bra. Gillade inte riktigt iPhoto.
Annars har det inte hänt mycket sen igår ;-)
Har pysslat i trädgården så har ont i svanken å ischiasnerven så in i bomben nu :-(
Det var nog allt för idag. Om två dagar är det halvtid  :-)

Sova?

I natt har jag inte sovit bra alls, men vet inte varför?!
Somnade inte förrän 12 å vaknade strax innan 5 och har inte kunnat sova sedan dess.
Blir alltså en lugn dag idag! Sova middag eler förmiddag snart kanske.
Å nu på morgonen kände jag pyret på utsidan av magen för första gången. Så jag hoppas sambon sa få känna det under dagen!
XoXo

UL-bild v. 18+6 - Magbild v.19+4

Grymt dålig bild på magen, men iPhonen har ingen bra kamera precis :-)
Idag har jag känt massor med rörelse, men än så länge bara när jag sitter eller ligger still.
Jag har en ny dator och förstår inte alla program. MAC. Jag har bara haft PC innan och nu fattar jag nada kan man säga. Vet liksom inte ens vart bilder hamnar när jag hämtar in dem från telefonen, jag kan inte bläddra mellan olika internetsidor osv. Allt är lite krångligare, men jag hoppas att jag vänjer mig.
Nu blir det att hålla mig vaken en sund till för att sedan få somna i min sköna säng!

Oj!

Oj, jag har ju glömt att uppdatera för er alla hur det gick på RUL.
Vi fick se den lill* som levde om som en vilding där inne. Inte en enda lugn sekund. Hur ska detta å sen?? hehe°
Allt var bra och mätningarna visade återigen att den är två dagar yngre än beräknat så den följer sin kurva på dagen! Vi fick se magsäck, med vätska i, som bebis druckit. Ryggrad. Fötter. Händer. Lårbenent mättes. Revben. Mun. Huvud. Hjärtat och dess fyra kammare. Hjärnan, båda halvorna och lillhjärnan. Höfter. alltså allt utan lilla snippan eller snoppen, shysst?!?!
Den låg så böjd så längden från huvud till rumpa blev bara 12cm, men man kan nog räkna med ett par cm till :-)
Jag å sambon tyckte oss båda två skymta både snopp å pung under tiden BM kollade allt. När hon väl skulle kolla blev det inga bra bilder, men hon höll med om att hon tyckte sig skymtat det. Men hon ville inte ens sg på en gissning..
Men vi ska på 3D UL i sep i LKPG och hoppas då få se könet. Tills dess är jag fortfarande övertygad om att det är en pojk och kommer nog faktiskt köpa lite pojksaker på Ullared när vi åker dit. Har ju trots allt sagt det från dag 1, att det är en pojk!
Imorgon kommer en magbild och en bild på bebis, så håll utkik.
Nu ser jag fram emot en semestersväng till västkusten nästa helg och sen bm-besök med hjärtljudslyssning och sånt den 23 aug. Bara 3 veckor kvar ;-)
Se börjar skolan veckan efter och två veckor efter det är det 3D på schemat, och efter det blir det väl bm-besök igen tror jag?!
Magen syns fint i kläder nu och jag njuter i fulla drag av att vara gravid. Just nu vill jag inte att det ska ta slut så det är skönt att det är ett tag kvar ;-)

RUL V.18+6

Jaha, då var det RUL-dag idag. Som vi väntat på denna dag. Trots att vi fick en liten kik i fredags.

Jag är som jag sagt tidigare säker på att det är en pojk, gud va förvånad jag blir om det blir en flicka. Hoppas, hoppas, hoppas, vi kan få veta vad det blir idag! :-)

Igår kände jag av bebis massor av gånger, och önskar nu att det ska bli riktiga sparkar så sambon kan få känna. Magen har också växt till sig. Får se om jag kan lägga in en bild på bebis och på magen imon när jag går in i vecka 20.

VECKA 20???? Herregud, halvtid snart för tusan. Är jag mamma om lika kort tid???? Helt absurt!?!

Nu ska jag betala alla räkning så all lön försvinner snabbare än den kom idag ;-)
Uppdaterar ikväll när jag kommit hem igen så får ni kanske veta vad det är för krabat i maggen min!!


Cysta

Igår var vi och kollade upp min cysta. Allt var ok, den har minskat 1½cm och den behöver inte kollas förrän vid efterkontrollen efter födseln.
Jag frågade direkt om vi bara kunde få hjärtat först å det fick vi å fick se att alla armar å ben å så var där dem skulle. SKÖNT

På måndag vid denna tid sitter vi i väntrummet å väntar på att bli uppropade för RUL. Underbart!

Känner kanske 2 buffar om dagen så det är inte ofta än, men jag längtar efter mer nu :-)

Annars händer inte så mycket här, jag mår bra. Foglossingen gör sig påmind när jag går mycket men annars kunde det inte vara bättre å min mage börjar att synas :-)

Buff buff, nån där?

Idag har jag känt mig konstig i magen på något sätt. Inte mått illa. Inte haft ont. Bara konstigt.
Fick svar på vad det var ikväll....bebis buffar :-)
Kände intensivt under kanske 20 min till och från. Herregud så glad jag var!!!!!!!!!

Man önskar att man kunde låta hela världen få känna :-)
Sambon hann inte känna någongång, men det kommer nog hinnas med, med tiden.

Idag är det vecka 18+0, alltså vecka 19 och dagen då pyret berättade med egna rörelser att han lever. En lycklig dag det.

Om 3 dagar är det RUL, i aug BM besök, i sept har vi bokat in 3D UL i linköping å i oktober blir det tillväxt UL. Hur underbar låter inte den planeringen ;-)

Nu blir det sängen och lära mig hur android fungerar då min telefon la av idag. Blir service med den imorgon.

Natti natt!!


v. 17+5

Oj, vad tiden gått igen. Fattar inte att jag helt plötsligt har dagarna helt fyllda .-)
Å på torsdag är min semester slut. DÅ börjar jobb å slit igen....hualigen. Vill inte alls....

Inget nytt har hänt här, mer än att jag börjar bli mer och mer nojjig att jag inte känner av bebis...

RUL om 5 dagar! Wiiiiiiiiiii!!!!
Hoppas vi får veta könet då också :-)

Nu blir dte lite söndagsmys!

BildBomb

Nu kommer äntligen lite bilder :-)
Magen växer och det stramar nu lite inne i magen när man ska böja sig å så. Magen är ju inte ivägen men det tar emot att böja sig ner :-)
Har gått upp en hel storlek i BH, från 75C som känns normalt till 80C, som känns såååå stort. Shoppade iaf loss på HM idag, typ 6 bh:ar á 50kr(!!!), 10 par trosor á 30kr (!!!!). Vilken tur jag hade att allt fanns i min storlek på rean. Så nu har jag en helt ny underklädesgarderob för drygt 600 kr.



V.6+6 (v.8 nästan) Här var dem fortfarande två i magen. (8,7mm)


V. 9+2 (v.10) Bara en kvar, pyret. Å h*n har redan växt till 24mm.


V.10+2 (v.11). Nu ser man alla små lemmar.


V.12+6 (V.14 nästan). Här var pyret 9,2cm långt från huvud till rumpa.

Under hela tiden har pyret varit 1-2 dagar yngre enligt UL än vad h*n är. Men det har hela tiden följt kurvan då ju så vi får se om den kommer komma en dag senare än planerat :-) Mes troligt är väl flera dagar åt nåt håll :-)




V. 16+5

Jaha, slutet på vecka 17 å om två dagar går jag in i vecka 18. Jag tycker att tiden går ganska sakt ändå, även att man räknar ner hela tiden :-)

Igår blev det Ullared och jag köpte inte så mycket då vi ska dit om några veckor igen. Kollad emest in va som fanns och det fanns nog allt som jag behöver köpa utom vagn å sånt förstås :-)
Det fanns inte heller några vinterkläder i små storlekar så vi får nog köpa det någon annastans. Men lite bodys blev det igår å en pyjamas å några små, små strumpor. Herregud vad vi kommer handla när vi åker nästa gång :-)

Vi var iväg hemifrån i 20 timmar igår, så var grymt trött när vi väl kom hem.
Å min foglossning är som innan, det funkar ganska bra när jag har bältet men får ont i hälarna snabbt när jag går =( tråkigt, men allt funkar ju :-)

Snart dax för RUL med. Längtar så himla mycket efter det nu!!!!!!!!!!

Kommer inte ihåg om jag skrev att jag börjat få sura uppstötningar, men tror att jag gjorde det sist. Men dem fortsätter iaf... Ok, så länge man inte måste sluta äta en massa saker.

I veckan ska jag se om jag kan ta någon magbild med den riktiga kameran så ni får se. Nu är det en riktig bebismage helt plötsligt sådär :-)

MEN...........jag har sagt i flera dagar att brösten börjat ömma igen å sen igår såg jag att jag fått bristningar under hela brösten och imorse märkte jag att de två bh:ar jag fortfarande kan ha, kan jag inte alls ha. Fattar inte hur något kan hända så snabbt? Så nu har jag två bh:ar kvar bara (har slängt alla mina andra) å de är också för små. SÅ jag måste verkligen handla ett gäng i veckan.
Grät igår över bristningarna, någonstans hade jag nog intalat mig att jag inte skulle få några. Hur man nu kan tro nått sånt? Men jag vill inte veta hur jag kommer känna när jag kommer få på magen :-(

Nu ska vi äta lite fiskgratäng å mysa till att....

HAY HAY

V.17

16+2 är det idag å magen syns mer och mer!

Idag är jag spänd på att få höra ifrån Sebsus och höra så hennes ET gått bra! Hoppas, hoppas*

Jag har haft fullt upp från morgon till kväl i flera dagar nu, därför jag inte skrivit nått. Jag har vörjat planera barnrummet och fått flytta vårt dressingroom till en hall istället där det får bli skjutdörrar nu. Ett projekt bara det när vi har snedtak att få fast skenor rakt å så.

Idag ska jag plocka in all tvätt som legat ett tag å tvätta allt som är skitigt och klippa gräset. Möjligtvis byta lakan å dammsuga också.
Igår gjorde jag alldeles för mycket så min foglossning och värken i ischiasnerven blev nästan olidlig. Jag kunde knappt böja mig ner efter toalocket på kvällen.

Annars mår jag bra. I måndags tror jag att det var började jag få sura uppstötningar på kvällen speciellt.
Har även känt små "elstötar" i magen när jag duschat två gånger, men annars känner jag fortfarande inget av bebis.
Börjar bli lite orolig att det ska vara något fel eftersom så många andra känner något redan. Men vet att det är normalt att inte göra det än, men ändå. Första gången jag är orolig i graviditeten.

Nehe, nu är det dax att sätta igång om man ska få nått gjort!
I helgen blir jag nog tyst då vi ska iväg på en liten helgtripp :-)

RSS 2.0