ET

Jaha, då var det dags att bli en liten ruvhöna.
Förresten la jag upp ett inlägg igår men när jag kollade idag så fanns det inte där, så jag la upp det på nytt så jag hoppas att det ska finnas där nu. Men som sagt det är ifrån igår. Detta är ifrån i-dag, ruv-dag, tors-dag, glad-dag.

Har lite ont i magen, mste var en mindre överstimulering, men tänker inte berätta det för dom på rmc förrän embryot är på plats. Tänker inte snubbla på målsnöret. VÄGRAR!

Nu har jag precis tagit en vaggis, så jag blir liggande en halvtimme å passar ju på att blogga då ;-)
Jag skriver ikväll när vi kommit hem.


Äggplock - Check

Vid halv åtta var vi på sjukhuset i Linköping, och virriga som vi är kom vi inte ihåg hur vi gick sist och blev några minuter sena.Vi blev tilldelade en plats av fem i ett vilrum. Det var bara skynken som skilde oss alla åt. Så när sköterskorna pratade med någon hörde man nästan allt. Det kändes inte så privat precis.... Men alla var väldigt snälla och omhändertagande. Sambon gick direkt och lämnade sin skörd =)

När vi fått vår plats, en brits, ett skåp, och en stol så fick jag byta om till nattlinne, långa strumpor, och plasttossor. Jag fick sen en panodil och det sattes en kanyl för att jag skulle kunna få morfinet där i sen. Sen fick vi reda på att jag var sist ut, kl halv 11 skulle vi få komma in. Så nu var det bara att vänta i 3 timmar. Jag somnade faktiskt en timme och det var skönt. Det var tydligen som så att jag hade tagit älsprutan kl 22.00, och någon hade tagit 21.00, någon annan 21.15 osv och därför tog de uppenbarligen mig sist.



När vi fick komma in fick sambon ta på sig liknande kläder som mig och båda fick mössor också. Jag fick sätta mig i gynstolen och det var typ 5 personer där inne. Jag fick lägga mig ner med kuddar under armarna och sen började läkaren tvätta mig både utanpå och inuti och sedan tog hon och satte på en mållinje de sak på VUL pinnen och förde in den.. Och sedan tar de hål på alla äggblåsor och suger ut innehållet så äggblåsan säckar ihop. Och under hela tiden för man morfin i armen. Allt som allt tog utplocket ca 15 min tror jag. Sen fick man gå tillbaka till sin plats, dricka efter en stund å åka efter en timme

Det gjorde helvetiskt ont, men sambon var bra, jag höll nämligen andan och det fick jag inte så han fick mig att andas lite lugnt :-)
Det slutade med 28 äggblåsor som tömdes och 16 ägg hittade! YES, FULLTRÄFF! Inte undra på att jag varit öm i äggstockarna, med så många blåsor.

När jag legat och vilat en stund började det göra ont i äggstockarna, och det blev vörre och värre så jag fick en värktablett, en voltaren, förutom den panodil jag redan fått. men det hjälpte absolut ingenting. Väl hemma, framåt kvällen var jag dötrött och sov någon timme och jag kunde i stprt sett inte resa mig efter det. Hade såååååå ont. Sedan somnade jag igen vi halv tio till halv elva och när jag skulle gå och lägga mig så kände jag att det var lite bättre. SKÖNT

Idag när jag vaknade var jag bara lite öm, inte ont alls på det sättet som igår. Så antagligen var det när äggblåsorna fylldes med vätska igen som det gjorde så extremt ont.
Nu väntar jag på att det ska bli imorgon så jag får bli ruvare ;-) Och har testdag den 14/4!!! LÄNGTAR till det nu. Finns det någon gång man inte längtar när det har med gravidtet å göra?

Man vill bli gravid 2006, det funkar inte och man längtar efter ett plus.
Man kontaktar gyn, 2009, för utredning och får vänta någon vecka = Längtar.
Man får komma dit och de vill ha prov från mig i nästa cykel, jan 2010, och spermaprov från sambon =Längtar efter mens. Man vill ha svar på spermaprovet = Man väntar och Längtar.
Man får veta att sambon ska äta antibiotika i 30 dagar, feb 2010, och sedan göra nytt prov ytterligare minst 30 dagar senare. = Längtar som f--n efter att tiden ska gå.
Man ser att allt ser bättre ut, april 2010, med spermierna så fortsätt testa lite själva = Längtan efter ett plus igen.
Man ser att inget plus kommit, sept 2010, så en remiss till RMC skickas = Längtar som tusan efter svar.
Man bestämmer att det ska göras en insemination under tiden = Väntan och väntan på testdag = MINUS.
Man får en kallelse, dec 2010, till RMC, men måste tacka nej för man är utomlands då. = Längtar efter ny kallelse.
Man får en ny kallelse, jan 2011, till den 24:e jan = LÄÄÄÄÄÄNGTAR.
Man får veta att jag är på dag 23 i cykeln och skulle behövt börja dag 21 får jag vänta 1 månad = LÄNGTAR.
Man märker att mensen kommer den 3:e feb och startdatum blir då 23:e feb = VADÅ segt att vänta och längta!
Man märker att dagen är här och man börjar spraya med suprecur = Längta efter blödning som ska komma.
Man märker att den där förbenade blödningen inte kommer...=DRYGT längtan.
Man får skjuta upp VUL en vecka = Ledsen väntan då man tror att det inte blivit någon nedreglering.
Man märker att mensen kommer= Längtar efter VUL 6 dagar senare.
Man ser fram emot VUL och blodprov på spraydag 21 = Längtar till dagen efter för provsvar.
Man får reda på att sprutstart blir spraydag 23. = Längtar dit!
Man ser fram emot VUL och blodprov veckan efter = Lämgtar efter att få se om det är några fina äggblåsor.
Man märker att det var  många ägg och att det blir VUL bara två dagar senare igen = Längtar efter äggplock.
Man får äggplock 35 dagar efter spraystart och ET två dagar senare = Längtar efter att vara ruvare.
Man längtar efter att äggplock gjorts att embryo ska ha skapats och ska vilja boa in sig i mig nu. 

Man får imorgon se vad nästa väntan blir. Eller va fa-n det vet jag ju redan så jag fortsätter.

Man är ruvare och ska vänta två veckor på att veta om man är gravid eller ej = Längta bara liiiiiite va??
Man får reda på att man är gravid = herregud vad man längtar tills det är v.12 så  man slipper noja.
Man märker att man mår illa = OJOJOJ längtar ännu mer efter vecka 12.
Man märker att magen inte alls syns så där snabbt som vill så bara = VÄNTA OCH LÄNGTA!
Man börjar tröttna på den där eviga magen och vill ut ungen nu = LÄÄÄÄNGTAR
Man märker att man har värkar = Längtar så där lagom mycket efter att slippa det eller få slå någon.
Man märker sen hur underbart och värt all möda detta var = LÄNGATR ÄNDÅ INTE TILLBAKA!!!

 

 


Måndagen = Vilans dag

Jaha, igår tog jag min sista puff med nässprayen kl 21.00 och ÄL-sprutan. Den kändes lite mer än de andra sprutorna, men gjorde inte ont. Sambon är så duktig så med sprutandet =)
Så idag är det inget på schemat mer än att ta två penodil ikväll innan läggdax...
OM 24 timmar är jag ruvare, OMG!!!!!

Just nu är jag barnvakt och kommer vara det mycket nu månaden framöver, men det lilla livet sover en stund nu så då fick jag lite tid framför datorn. Manblir ju inte alls sugen på att ha en liten ännu mer när man har en ängel att passa ;-) 9 månader kärlek helt enkelt!

Idag känner jag av i magen att det är ÄL på gång för jag blir alltid dålig i magen när jag ska ha det och mens och nu kör det riktigt mycket...

Eftersom vi bor i Kalmar har vi en bit att åka till RMC i Linköping imorgon så det blir tidigt för oss, och så ska vi hinna duscha å grejjer först... Tidig kväll också då antar jag att det får bli.

 

Fortsatt diskussion om vaccin

Jag fick ett intressant svar på min diskussion om vaccin :-) (tråkigt att fler inte är med å diskuterar)

Svaret inne på inlägget Vaccination, vad tycker ni?

"jag tror på vaccinationer. jag vet inte vad det skulle vara för negativt med dem, har inte ens riktigt brytt mig om att ta reda på det eftersom jag inte har barn. Dock har jag en bekant vars föräldrar inte tror på vaccin, han är steril för att han fick någon av barnsjukdomarna, han är rätt bitter kan jag säga.

För egen del har jag tagit det som erbjuds mot tbe, svin och vanlig influensa osv. Tycker det är värt det mot att ligga däckad totalt i över tre veckor som jag blev ett år av influensan.

Min morfar gick bort i tbc, hade ju varit bra om det funnits bättre förutsättningar för honom. och detta med att man får autism av vaccin, det tror jag inte alls. Och här råkar jag vara ganska påläst :)

Ja det var väl ungefär så som jag tänker
"

Roligt att lite diskussion tillkom i allafall och jag kan hålla med om att vaccinationer kan vara bra, jag har bl.a. tagit dukoralen (Den man tar mot kolera eller vad det är för att åka utomlands). Så det jag säger kan säkert låta motsägelsefullt, för att dukoralen tar jag bara för att slipa bli magsjuk typ.

Men att ta mot något som en vanlig influensa. Hur många fick inte svininfluensan och överlevde?????? Hur många fler dog inte av svininfluensa vaccinet än av själva influensan???
Min mamma gav mig bara stelkrampsprutorna och sen när jag var tolv fick jag själv välja om jag ville ha MPR (Mässling, påssjuka, röda hund) vaccinet, jagvalde att inte ta det.
Nu var jag dock tvungen att ta det för att få göra IVF så jag tog den i december 2010.

Hade jag fått en pojke, hade jag nog tagit MPR sprutan för att vissa sjukdomar i vuxen ålder kan leda till infertilitet. Men om vi får en flicka kommer jag inte ge just det vaccinet.
Stelkramp, däremot är något man utsätter sig, speciellt i barndomen för att få.

Men, jag är just emot att varför ta mot något som egentligen gör kroppen starkare?
Varför ta ett influensavaccin och sprta in sjukdomen rakt in i kroppen, vara sjuk i ett dygn och sen ändå riskera att få influensan ändå. För det är ju ingen skyddsvägg som gör att man inte får influensan =)

Alla är vi olika, och jag önskar att fler valt att diskutera med oss =)

Här kan du läsa om hur allt faktiskt ligger till, vilka som undanhåller vad och att de studier som visat att MPR-sprutan inte har något samband med autism är sämre studier än de som visat det. Även en del om svininfluensavaccinet också. Och denn diskussion baseras bara på äkta studier =)
http://www.newsmill.se/artikel/2009/07/25/myter-om-vaccinering






Senilsnöre i datorn

Igår sprayade jag min sista spruta med Gonal-f! 10 dagar fick jag spruta och idag ska jag ta mitt älskade, efterlängtade, underbara och alldeles, alldeles uppenbart uttjatade nässpray för sista dagen ;-)

Dagens schema ser ut så här :
Söndag 27/3
* kl 07.00 - spray
* kl 15.00 - spray
* kl 21.00 - sista spray (En timme innan ÄL-spruta, tar egentligen sprayen vid 23.00)
* kl 22.00 - Ovitrelle (ÄL-spruta)

Imorgon,  måndag, ska jag inte göra något alls!!!!! UNDERBART!!!!!
Bara ta 1g panodil/alvedon innan läggdax.
När sambon fick höra att jag skulle det så säger han, den klumpen(!) å, det betyderjag att det måste göra ont.
Schysst!! ;-)

tisdag, ska vi duscha, jag ska bara äta flytande och ta av alla smycken.

torsdag blir det ET (återföring av embyo) på eftermiddagen.

Ojojoj, tur att man har detta som sitt senilsnöre, så jag inte glömmer något. Borde kanske knyta datorn runt halsen så jag snabbt hittar den snart för att komma ihåg allt som ska göras.
Har för övrigt ont i äggstockarna, de är ömma. Är lite orolig för överstimulering. Och mår illa idag....kan bero på att jag är hungrig, vet inte än.


Vaccination, vad tycker ni?

Jag är lite nyfiken om det är någon mer än jag som är lite emot vaccinationer av alla dess slag?
Jag anser att vissa vaccinationer, mediciner mm. gör mer skada än nytta och kommer vara restriktiv med vad jag trycker och sprutar in i mina barn.

Vore kul att höra era tankar om detta ämne. Alla tankar är välkomna. Har ni tagit svininfluensa vaccinet själva? Gett era barn det, ger ni era barn alla vaccin som BVC säger att ni ska? Gör ni det för att BVC säger så eller för att ni känner att ni måste, är det ert val eller någon annans?

Roligt om det kan bli lite diskussion, men antalet besökare varierar här hos mig så vi får väl se ;-)


Igår var jag och gjorde VUL och allt såg super ut, fina slemhinnor, 11 äggblåsor i högra äggstocken, varav 3 var för små och 12 st i den vänstra. Så totalt 20 fina äggblåsor. Helt perfekt. 

Stora fina äggblåsor, som på bilden ----->

Idag, har jag gjort det sista blodprovet, och imon blir det sista VUL:et.
Imorgon eftermiddag ska RMC ringa och säga när jag ska ta Ägglossningssprutan Ovitrelle.
Jag får då åxå reda på när det blir äggplock och ET. Längtar sååååå nu.

Men tröttheten ligger som en tjock hinna över mig. Jag orkar inget och är öm i äggstockarna idag, men glad för att allt går som det ska.


Sprutdag 5

Ojojoj, vad tiden går, nu är jag kanske ruvare inom 10 dagar =) LOVE IT!

Har inte mycket att uppdatera om, mer än att jag har ganska ont i äggstockarna idag. Hur vet man om man blir överstimulerad undrar jag?? Har ju visserligen inte plaerat att bli det men vore ju skönt att veta det innan äggen blir för många och får nog och vandrar ut ur lilla murvelinan ;-)

Igår kändes sprutan INGET alls, men jag klämde också ihop fettet runt magen mycket så det var säkert därför =)

XoXo


Små gröna gubbar kallade Hormo

här är det nog stillastående...ska ta 4:e sprutan om 1 timme och ´jag känne ringet längre, ingen huvudvärk, ingen iriitation eller något annat heller så sprayen har ng slutat inverka på mig och hormonerna börjat ta över, men eftersom jag inte har pms så har nog inte hormonerna tagit sig ända från hullet på mellersta delen av kroppen, förbi de andra inre delarna av min 1.70 långa kropp upp i huvudet än...

Det känns som att hormonerna är små gröna grubbar som ska ta sig ända upp i huvudet för att banka och slå och göra en knöpp till man övervinner dom och då kommer mensen, men denna gång boar jag ordentligt nu i min lilla hjärna så de ska kunna lägga sig tillrätta och stanna nio månader. OCH om jag har boat tillräckligt mycket och härligt tänker jag att de inte vill vara så aktiva med bankandet och gör mig kanske då inte arg i nio månader ;-) 


Tröttma från helvetet

Hu....jag-är-trött!
Har till och med sovit en stund, men det värsta är att jag känner mig helt håglös. Orkar inget och känner inte att det finns någon mening med att göra något alls =(

Tråkigt att det ska var så deppiga inlägg, men va faan det är ju här jag kan gnälla om jag vill för till omgivningen är det bara att se glad ut eftersom ingen vet något =)

Det är sprutdag tre och sprutan igår gick bra att ta...lite vägran, men bara några sekunder ;-)
Inget ont alls, bara hjärnan som spökar.

Nu ska jag se måndagens avsnitt av En unge i minuten och önska att det var jag som ligger å har ont å får upp den lille på min mage sen ;-)


Sprutdag 2

Jaha, då har jag fått min andra spruta, lite mindre velande idag å inga tårar....jeeejjjj!!

Kändes inget alls idag å det va ju skönt. Däremot fick jag ett grymt hugg i högeräggstock när sambon skulle lyfta upp mig när vi satt på golvet. Det lär nog vara en biverkning, för man fick ju inte göra hopp å studs som min sköterska på rmc sa =)

Nu blir det parlamentet å sen Big brother... God natt


Livslusten är borta

Asså, jag är så extremt utan lust. Jag önskar varje dag att det bara ska bli en ny dag......
Fattar inte vad det är med mig. Är säkert sprayen men jag vill ha ork igen......ligger bara på soffan..... va ut å gick igår å i förrgår annars har jag inte ens varit utanför soffan eller huset på flera dagar, typ hela veckan..

Jaja......vad finns det liksom att göra? Har inget att göra....plugga men det orkar jag inte. 

Om Gonalf-f som känns som anal-f!!

Fy faan, vad jag grät igår när den rent ut sagt *piip-piip-piip-piip-piip-piip-piippiiippiiiiiiip* sprutan skulle in i en av mina bilringar!

Jag är inte nålrädd egentligen, men jag häll på att inte göra det alltså, jag va beredd att hoppa av hela skiten. Sambon övertalade mig tillslut och det gick bra, sved lite när det sprutades in, men jag överlevde uppenbarligen eftersom jag sitter här idag (med ett litet nålstickssår som minne....hela magen kommer snart vara full av missbruksstick ;-) 

112,5 IE är min startdos, vad har era startdoser varit, och hur länge har ni fått spruta??

För övrigt har jag inte sovit på typ hela natten......vet inte om det beror på sprutan (hormonerna) eller nått annat, men är helt slut som människa nu.

Och vem orkar snö liksom????? Behöver völ inte ens diskutera det fenomenet :-)

Kanske är detta jag snart??!
XoXo

Ny design nu

Som ni ser så har jag nu lyckats genomföra en liten designförbättring här på bloggen.
Är det något ni saknar eller som ser fel ut, bara säg till så jag kan ändra eller lägga till det.

Ni får även gärna länka mig vidare från era egna bloggar och de forum ni håller till på.
Vore kul att få skriva till fler blivande föräldrar som vill ha stöd och som man kan hjälpa genom bloggen.

Vad vore vi utan varandra i sådana här tillfällen.
Jag önskar även önskemål om vad jag kan diskutera om, gillar att skapa debatt så vi får diskutera av oss lite ;-)


Sevärd filmsnutt

Hittade en film på svtplay omo unga provrörsföräldrar =)
Den va ju inte super bra, men roligt att se det finns människor som vågar träda fram och visa upp sig =)

http://urplay.se/159891

Design

Igår, satt jag och ändrade en del p min design, men sen började blogg.se bugga och det mesta försvann....tråkigt, men får väl fortsätta idag, vet ju det mesta jag gjorde =) Var inga stpra förändringar, men ändå =)
Någon som läser och är duktig på att göra header får gärna erbjuda sig att hjälpa mig =)

Idag får jag börja med sprutorna. Kl 20.00 ikväll. Ska bli spännande och se hur det känns, jag har extremt lätt för att få blåmärken så är lite orolig att jag ska få hela magen full :-)

Jag ska spruta från idag till tisdag alltså 6 dagar och samtidigt från och med ikväll bara spraya en gång i en näsborre. Är förreseten lite orolig för det, jag somnade med min morgonrock på mig igår kväll och har därför legat på flaskan som var i ficka hela natten. Det var tydligen viktigt att den absolut inte blev över 25 grader och det måste den ha blivit. SÅ frågan är om jag ska våga ringa rmc och fråga vad jag ska göra.......*pinsamt*

Jag önskar att man kunde få veta hur länge man ska spruta å sånt, så man kunde planera lite bättre, men det går ju inte när det har med kroppen och hormoner att göra. Jobbigt att inte veta om det kommer gå ut över jobbet när jag ska på äggplock å det.

Sen då på tisdag ska jag åka å ta blodprov å på kvällen tar jag den sista sprutan med den styrkan å på onsdag blir det VUL på morgonen och på e.m. ringer rmc och säger vilken styrka jag ska ha på sprutorna i fortsättningen :-)



Det är ju verkligen en hel vetenskap i sig att bara komm håg allt som ska göras, spray kl 7.00, 15.00, 23.00 och spruta kl. 20.00.

 


Fenomenet Decemberbarn

Jag vill gärna INTE ha ett barn i december, då jag tycker att det är tråkigt attd e ska behöva fylla år precis vid jul, de ska alltid få vänta till sist på att få göra allt, köra moppe, ta körkort osv, de blir ofta minst i klassen och kan hamna efter de andra. Med tanke på att de kan vara nästan ett år yngre än de tidigaste barnen i klassen.
Men, är ett decemberarn mindre lyckligt än ett barn som är fött i jan?
Det tror jag absolut inte och Skule jag vara mindre kycklig med ett barn fött i december.
NEJ absolut inte det heller. Jag skulle bara inte välja det om jag fick välja.

Nu handlar ju detta om ett barn, som förr oss blir till i ett lab nånstans i Linköping och som ska petas på och fixas med och sen hoppa in i mig när doktorn tycker att det passar. Alltså får jag inte bestämma och blir det då december så tackar och bugar jag =)

Skit samma bara det blir en liten bäse av det ;-)

Hur känner ni? Önskar någon av er att få en decemberbebis framför ett barn tidigt på året? Alla behöverju inte tycka som mig (fast jag vet ju att jag alltid har rätt ;-) )

Jag hittade lite infp när jag googlade på att många decemberbarn faktiskt hamnar en del efter i skolan, MEN att det jämnat ut sig när man nått vuxen ålder. Denna bild på statistik över vilken månad nobelpristagare är födda borde ju spräcka bubblan om decemberbarn för oss alla, ELLER?

nobelfodsel.JPG
Födelsemånad för nobelpristagare i fysik, kemi och medicin 1901–2007 (antal).
(Bilden är lånad från, inslag.se/journal/2007/11/22/decemberbarn.html )


Vecka 1, spraydag 21

Om jag förutsätter att jag får börja spruta imorgon och att ägget kommer befruktas om ca 2 veckor och jag blir gravid, då är jag i vecka 1 nu =) Jag längtar så efter den lille plutt som ska växa i mig!
Var hos gyn idag och jag var nedreglerad som jag skulle och jag hade många äggblåsor! PERFEKT helt enkelt. Kändes skönt. Jag passade på att ta cellprov samtidigt så nu är dte gjort också.

Imon ska RMC ringa mig och säga om jag får börja md sprutorn imon kväll. Jag hoppas, hoppas!!


RSS 2.0