Trött

Tröttman har slagit till! En rak höger dessutom. Är trött hela tiden! Skulle kunna somna varsom på typ 5 min dygnet runt.
Något positivt dock är att jag behöver inte gå upp på natten även om jag känner mig lite kissnödig, jag kan hålla mig igen :-)
Idag står BM-besök på listan och sen hem och sova antar jag.
Hade halsbränna häromnatten, herregud där uppe, varför göra något så vidrigt mot mig??
Har dock lyckats slippa det någon mer natt! Inga mer sena måltider eller lök för mig!

Lånad bild


2kg bebishull

Idag har jag fått veta att pyret väger 2kg nästan precis! Myyyysss..........

Week 33

Mina veckor bara rinner iväg!
Vecka 33 nu, nästa vecka blir det BM och mäta å allt sånt igen!
Nu till något som ni som ÄCKELMAGADE INTE bör läsa....men jag tycker att det är så lite prat om vilkanaturliga saker som händer när man är gravud så därför tänker jag ta upp och diskutera det, hoppas ni hänger på!
Jag har fått hemorrojder. Eller rättare EN hemorrojd (går för övrigt knappt att stava till).
Detta var en sån sak jag inte trodde att jag skulle få, men nu är den där och det gör ont. Inte så ont att jag inet kan gå och göra nummer 2, men det känns när jag rör mig.
Vad ska man då göra åt att???? Jo, smörja in med Xyloproct till exempel. Då min är utanför och inte innuti så tro jag att jag fattat det rätt som att det räcker med salva, annars finns även stolpiller.
Hemorrojder kan uppstå av t.ex. förstoppning. Vilket jag inte har längre, men däremot blir det sånt tryck i blodet att det säkert uppstått pga det.
Jaja, vi får väl iaf se om det försvinner med den där salvan nu.
MEN hur lätt är det att procka rätt eller kunna se något ens i en spegel när en stor mage gör att man inte kan se varken fram eller bak typ, hihi. Ett helt bestyr det där.
Nu blir det jobb för mig!
Hej...

Kommentarer

Kommentarer i alla dess former kommer jag skriva om idag.
Först är det era kommentarer här på bloggen. Jag älskar dem allihop, jag svarar inte alltid då jag mest kikar in kommentarerna från telefonen och det är så jobbigt att svarar från den. Men jag läser alla och blir så glad när det trillar in frågor och åsikter. Tack <3
Kommentarer om magen då?!?
Jag får höra hela tiden GUUUUD va liten du är! Det är ju bara två månader kvar då?
OCH jag tar absolut inte illa upp, det är så många som skriver hur irriterande det är att alla kommenterar en, när man är gravid. Samhället ser ju ute lite så och jag kan tycka att det är väl bara intressant att höra vad folk tycker istället för att bli irriterad på allt. Jag svarar oftast att "Ja, det är så skönt att vara liten". Då får man svaret, jag men sen smäller det bara till". Javisst säger jag, och då kommer jag njuta av det med.
Jag tycker att det är facinerande istället för irriterande att många människor här i vårt samhälle och så intresserade av vår kommande generation, så varför inte ta tillvara på det. Det alla säger och kommenterar behöver ju inte heller vara/bli sanning. Det är inte säkert att min mage kommer explodera snart, eller att den som gått upp 30kg kommer få en stor bebis även om alla säger det.
Tänk om du inte ens tänkt tanken att du kan få en stor bebis för att du gått upp mycket, då kanske man får upp ögonen för det själv eller...
...om om får en superlugn bebis då säger alla "vänta du bara, den kommer ta igen det sen". Var tacksam att någon säger det istället för att man kanske tror att allt kommer vara lika lätt hela tiden. Kanske har personen rätt och istället får dig att njuta av den lugna tid man har. ISTÄLLET för att irritera dig på att alla lägger sig i.
Det jag vill få ut av detta är: POSITIVA TANKAR GÖR DIG SJÄLV GLADARE :-)
Jag älskar min mage och era kommentarer om den och mig och min blogg och mina åsikter!
<3

 


Sammandragningar

Har en del sammandragningar nu. Inget som gör ont, men såfort jag rör mig kommer dem. Även ibland när jag sitter still.
ÄCKELVARNING! Jag har även tjocka helt vita flytningar idag... Mycket konstigt. Men allt är väl normalt hehe!

Så dålig!

Jag är så extremt dålig på att uppdaterajust nu, har varken lust eller ork.
Men idag tog jag tag i det för just idag iaf :-)
Vecka 32 imorgon:
Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare. 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna. 

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen. 

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden. 

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

Nu träffar man barnmorskan på MVC oftare än tidigare under graviditeten. Ibland görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska. Om moderkakan tidigt under graviditeten låg nära den inre modermunnen, livmoderns öppning, brukar det kontrolleras att den nu sitter högre upp.

Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, men om det finns gott om plats kan det även fortsätta att snurra runt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

EGNA TANKAR!
Magen växer och kroppen har blivit öm tycker jag. Naveln har blivit vidare och jag som alltid haft en väldigt djup navel har fortfarande naveln inåtgående, men det har blivit en liten bula där inne som är påväg utåt tror jag.
Jag har börjat få strimmor/bristningar på rumpan. SKönt att det inte kommit på magen än iaf.
Vikt: 67kg.
Jag äter ganska dåligt, mest sugen på mjölkprodukter och godis, men det fungerar nog det med :-)

Det var ju kul att få kommentar om att det inte bara är jag som börjat känna av lite illamående och avsmak igen, konstigt att det kan komma tillbaka, man läser ju inget om det på några gravidsidor så jag trodde ju att jag var ensam om det.
Jag märker också att jag blir väldigt snabbt trött i fogarna vad jag än gör. Så det blir mycket duschande nu, men det lindrar inte speciellt bra det heller.

Vecka 31



V.30 & Mina tankar

Idag går mina tankar till http://langtantillbarn.blogspot.com/ som inte fick se något tickande hjärta på VUL. Jag lider så med er, och ni är verkligen värda att få lyckas. Det är er tur!! Ge inte upp bara!
Vecka 30 för mig idag, vilket känns lite vemodig när det är så många fler som önskar att dem var i samma sits som mig....
Jag har börjar må lite illa om dagarna, vilket jag inte hoppas blir värre. Jag är även börjat få avsmak för viss mat igen, precis som i början av graviditeten. KONSTIGT?!
Annars lever bebis rullan och magen är ett enda hav av vågor emellanåt. Mysigt.
Jag har även inte behövt gå upp på toa på två nätter nu, också konstigt när jag gjort det varje natt under så många månader... Mycket som händer nu verkar det som på hur kroppen reagerar iaf.
OCH så är jag trött igen, känner att jag måste vila och så.
Vikt: 66kg
Så nu blir det en middagslur för mig!

Ojoj

...så magen växer. dax för en magbild snart igen. Det går segt med bilder för min iPhone samarbetar ju, som ni vet, inte så bra med datorn :-)
Har nu gått upp nästan 8 kg tror jag. ill inte gå upp mer nu, men jag har nog inte det valet :-)
LIgamentsmärtor har jag fått som har varit ganska jobbiga, men nu är de t lite bättre och det är mest foglossningen som känns nu igen. Skönt, för det går inte att jämföra.
Nu vill jag ha en god frukost och sen blir det att vara ute och njuta av det fins vädret medan vi fortfarande får ha det. Sen ska det vara vinter och mörker i ett halvår! USch!
Nu blir det lite Wordfeud en stund innan frukosten :-)

RSS 2.0