O´hoj!

Här är jag idag igen, kors i taket nu för tiden.

Längtarefterliten kommenterade så snällt att min mage nog kommer snart.
Å jag inser nog att det är nog jag som inte tycker att jag har så mycket, men herregud, såhär såg jag inte ut innan....haha!!
Jag har nog allt en liten kula :-)

jag äter väldigt dåligt, men är liksom varken hungrig eller sugen.... å jag kan absolut fortfarande inte laga maten själv för då kan jag ändå inte äta... det är värdelöst!!

Skulle ut å fixa i trädgården idag, men orkade bara inte. Har legat på soffan HELA dagen asså. Ingen ork alls.
Duscha har jag hunnit göra bara hehe :-)
Har även sovit nån timme i eftermiddas!

See U

Bloggtorka

Det händer absolut inget här.... vet inte vad man ska skriva om då?
Har lagat bilen för flera tusen för att sedan kunna sälja den haha.... kul!!

Magen växer kanske liiiiiite, men inget fladder eller sparkar eller nått å idag är det vecka 15+2, alltså vecka 16.
Allt står liksom still och allt går väldigt sakta just nu!

längtar tills alla andra ska dra igång med sina försök igen i höst så man kan engagera sig lite i alla andra ;-)
Sebsus står först på tur me ET nästa vecka förhoppningsvis!! Håller tummarna!!

Kan för övrigt inte lägga upp bilderna för min sladd vill inte fungera i datorn, ska försöka fixa det i veckan.

XoXo

Veckorna går

Jag har haft fullt upp varje dag denna vecka å det har varit så skönt. Tiden har gått så himla fort. 
V. 14+5 idag.

Magen har börjat bli en bebismage nu tror jag. Blir kanske en bild i eftermiddag om ni är dugna på det.
Har faktiskt inte tagit någon bild alls sen den bild jag la in sist, och det är ju många veckor sen :-)

I fedags var vi och kollade på barnvagnar och tror faktiskt att vi har hittat en, i den ingår både liggdel, sittdel och babyskydd samt hållare till babyskyddet i bilen. Babyskyddet kunde också sättas fast i vagnen istället för sitt- eller liggdelen, vilket kan vara smidigt om bebis sover eller så.
Brio go heter den.

Jag har även haft lite ont i magen de senaste dagarna å har varit lite orolig att det ska vara missfall på gång, men mår bra nu igen, men läskigt när det liksom krampar lite i magen å man inte vet vad det är.

Har köpt en långklänning på HM, helsvart, men helt under att ha på sig. Inte i bomull, men vet inte vad tyget heter, iaf så slickar den inte sig kroppen. Man vill ju inte rikigt ha något som är slickat längs kroppen än iaf eftersom man bara ser tjock ut. Hur eller hur var klänning perfekt för oss med lite mage att dölja och sval var den och kunde användas både till vardags och fest.

I veckan var jag och shoppade en heldag med min mamma, köpte faktiskt en body till bebis. Sååååå söt. Helt sjukt att börja handla redan, men vad ska vi vänta på egentligen ;-)
Hur eller hur fick jag så himla ont efter bara en timmes shopping och förstod snabbt att det är foglossning. Tråkigt att det ska börja redan nu, men, men.... Åkte iaf till barnmorskan i torsdags och fick testa ett foglossningsbälte, ta blodprov och kolla hb. Mitt hb var 116, under 115 måste man hålla lite koll (jag kollade för att jag har sån huvudvärk varje dag). Men de tyckte att allt såg bra ut, blodtrycket var 110/70 och var också bra.

Sen hade vi sådan tur att vi kikade på tradera efter ett sånt bälte och hittade ett här där vi bor som gick ut efter några timmar bara. Vi köpte det och det hjälper grymt mycket. HÄRLIGT.

Uh, så långt detta blev, men nu har ni fått en uppdatering iaf. :-)


Vecka 15 (14+0) Ojojoj....

....Vad många i vår krets som helt plötsligt ska ha barn.... hela första ruschen har redan varit, så nu är det vi andra kvar. Helt plötsligt är det 5 par som jag KÄNNER som ska i DECEMBER hehe...

Jag har varit lite frånvarande, haft fullt upp.... Men igår var jag hos föräldrarna och hämtade en massa babysaker jag hade när jag var liten. Så idag har jag tvättat alla kläder som var något att ha. Hittade alla gamla skor också som mamma sparat så dem ska upp och stå som prydnad i bebisrummet.

I helgen kom sambon hem med överraskning, han var upp och fixade och vips stod den barnsäng jag sagt att jag vill ha sen där ihopskruvad å fin. Vad verkligt det helt plötsligt. Hade t'nkt vänta med allt till efter RUL, men orkar inte vänta längre :-)
Så lite boandet fick det bli :-)

Nu ska jag gå och ta det sista som är i tumlaren och vika det :-)

Vecka 15 går jag in i idag och det spänner en del i magen men annars inget nytt på bebisfronten :-) Mår bra som vanligt ;-)


Var är magen?

Visst, man tycker ju länge att man har haft en liten kula, men det är ju fortfarande ingen babymage.....när kommer den egentligen????!! Komsi, komsi....

Väger just nu 59,5kg. Kan ju vara kul för mig själv att gå tillbaka och läsa och veta när man gick över 60kg.strecket :-)

Har imnte så mycket annat skriva idag, blir jobb i helgen och händer inte mycket annat heller. Jag ligger ofta och försöker känna rörelser, men känner NADA :-)

V.13+1 ----> Orkeslös

Skulle uppdaterat igår, men orkade helt enkelt inte.....låg på soffan hela dagen förutom besöket hos gyn på morgonen.

Trött, håglös och har ingen lust med något helt enkelt :-)
Lite bättre idag :-)
Kikar på ärtor och morrhår nu och designer förslag på dekaler till en bil. :-)

Cystan jag kollade upp igår var fortfarande 5 cm, men hon skulle skicka en remiss till MVC så de får fortsätta kolla den. Men jag tror inte ens att de har en uL-maskin på mitt MVC hehe, så jag vet inte hur det fungerar??


Jaha, då var man i vcka 14, men känner mig fortfarande inget gravid, nu vill jag att det ska börja fladdra eller kännas lite bara iaf :-)

Har fått tid för RUL den 22 juli också!

Jag hoppas jag får ni energi till lite diskussionsämnen snart. Börjar ju bli lite långrandigt här nu ju, hehe.... blir inte så mycket nytt precis hehe :-)


V. 12+6 ---> NUPP

Har varit glad igår och idag, helt absurt att man kan vara så jävla deppo då helt plötsligt å sen är man bara glad igen! Hur faaasiken är kroppen konstruerad egentligen?? Hallå liksom??

Jaja, nu är jag finnemang för stunden, kommer säkert fler gravid-arg-så-in-i-PIIP-inlägg, och det får ni helt enkelt stå ut med :-)
Tack för de fina kommentarerna :-)

Igår handlade jag mina första mammabyxor, HERREGUD, varför inte tidigare tittar jag ner på min mage och undrar. Det var liksom HIMLEN för GRAVIDmagar!!!! Har ni inte köpt det, så res er upp ur soffan nu och GÖR det!! Hallå, vem vill inte ha ett par FAKTISKT snygga jeans, som faktiskt inte klämmer en enda millimeter över magen? Annars är ni dumma, det har jag varit tills igår:-)
Jag sa till sambon att risken finns att jag inte slutar använda dom sen haha :-)
Nog om det nu och över till NUPP.

Idag då var det NUPP alltså, eftersom inte vårt landsting har alla "rättigheter" så kan man inte få någon risksiffra, men vad gör det oss när pyret såg så fint ut.
Vätskespalten i nacken var tunn och fin som den skulle vara, hjärnan var den där skulle och fyra armar (höll jag på att skriva), men menar såklart 2 armar och två ben var där de skulle. Magsäcken var där den skulle och i den fanns vätska för att pyret dricker sitt fostervatten. Å "han" hoppade och studsade så det var inte klokt där inne. Ryggraden och allt annat var också fint. Vi fick en fin bild som ni skulle fått se men min laddarsladd vill inte koppla ihop sig med datorn?? Får testa imorgon.

Sambon som trott att det varit en flicka hela tiden, tyckte att det såg ut som en pojke nu....försökte förklara att alla ser ungefär likadana ut nu, med "hårda" drag eftersom det inte finns nått underhudsfett än. Men nu tror han på pojk ändå hehe.

Annars är det som innan, känns inte så mycket gravid typ, men har växtvärk hela tiden nu i ligamenten i sidorna på magen. Har ju som jag skrivit innan en cysta och den såg barnmorskan idag med och tyckte att den skulle följa upp ordentligt. Så imorgon på morgonen ska jag till min privata gyn och kolla upp det och hoppas att allt är lugnt, man blir ju lite orolig.

Hej hopp på er!
 
 


SKITDAGAR

Jag har två riktoga skitdagar, bara råter för ALLT. Sambon kunde väl inte bry sig mindre och nu tycker jag bara synd om mig själv.

Just idag vill jag inte vara gravid, jag vill vara glad, normal, få tillbaka min gamla kropp (hur ska jag känna om ett halvår då liksom??????), ha kläder som passar.

Usch säger jag bara. Orkar inte skriva mer nu....hoppas på en bättre dag imon.


HallonSmoothie

frysta hallon
lite vaniljyoghurt
mjölk
(lite banan)

Blanda allt å mixa, drick med sugrör.

Jag gör utan banan, och det är så gott! Älskar det sura från hallonen!!

Hallonsmoothie

12+1

Idag är det dåligt väder här hemma...regnar inte men är mulet...
Just nu längtar jag hela tiden efter det där första fladdret i magen som visar på att jag börjar känna bebis röra sig, men det dröjerväl ett par veckor till, hehe....

Jobb blir det idag och nu först ska jag ta å slänga upp en del av all den skit som ska till tippen.... jag orkade inte det igår, så ska gå ut å göra det nu direkt när jag skrivit här.

Har inte tagit någon mer magbild sedan jag la in här, så jag måste nog börja göra det varje vecka nu om man vill kunna se vilken skillnad det blir :-)

Längtar till augusti också när vi ska göra 3D/4D- UL, å förhoppningsvis vara säkra på vad det blir för kön på liten :-) Helgen efter blir det ullared och köpa de mesta sakerna :-)

Finns lite man längtar till nu men allt tar ju så förbaskat lång tid, trots att jag tycer att veckorna går rasande fort!!!!

Lånade en bild från tittutultraljud.se med vanlig bild på född bebis och på hur bebis såg ut i 3D :-)


v13 ---> 12+0

Jaha, vecka 13 går jag in i nu då :-)
Har inte läst något alls om vad som händer denna vecka så blir väl att göra det nu kanske :-)

Har legat å läst lite i solen idag och ska snart till tippen med en massa skit tänkte jag, eller ladda kärran å åka med det imon kanske...

Korvstroganoff idag till middag tror med smaskigt jasminris till. Har fortfrande inte mycket till aptit här hemma, lättare att äta borta dock :-)

Har varit dålig i magen i morse, men det verkar vara bort nu...skönt, jag avskyr det hehe....

Jaja, har inte så mycket mer att tillägga idag heller... händer verkligen ingenting nu...hmm... längtar tills jag kan börja handla prylar å fixa babyrum å så :-)

Award

Fick en fin blog award av Mette!! Tack finaste du, jag läser alla dina uppdateringar, men skickar awarden vidare till "nya" personer så den inte bara går runt :-)!!


Reglerna för Liebster Blog Award är följande:

Denna bloggaward lämnas över till 3-5 av dina favoritbloggar, som har mindre än 100 följare. Awarden går vidare till de du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg. Berätta för dem att deras blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster award. Den som får awarden länkar till den person som gav den till dem, och tre-fem av hans/hennes favoritbloggar med mindre än 100 läsare.
Jag vill skicka denna award vidare till:


Frånvaro

Blev inget skrivet här inne i hegen, men nu är jag tillbaka.
12 fulla veckor idag, och känner mig precis som innan :-)
Nupp om en vecka :-)

I helgen har vi berättat för alla de närmaste och några hade listat ut det, andra inte :-)

Har ju som sagt inte hänt något alls här...märks lite på magen som innan, men känner inte mycket. Har inte behövt gå upp på toa på natten på 3 nätter nu, mysko??!

Längtar till NUPP på måndag så man får se pyret igen.

I aug ska vi göra 4D UL också så vi får se bebis på riktigt :-)

 

Helgdag hela dagen

jaha, KristiFlygare. Något att fura? Ja, kanske. Vore ju drygt om han levde fortfarande kanske :-) Skulle vara strst å bäst å styra över alla andra :-)

Jaja, nog om det och över till gravidma.
blir inte mycket roligt skrivet alls nu, känns osm att inget händer, det står liksom still :-)
Har oljat altanen i solen idag, ätit frukost ute och är sugen på minigolf nu.
Magen värker typ hela tiden, men ryggen har jag inte känt av alls idag, så nu är det nog livmodersväxtvärk.

Har massor med utslag mellan brösten vilka måste komma från hormonerna, och har en massa i ansiktet med :-( Drygt när jag knappt fick finnar som tonåring ens.

Fick idag reda på att en jag känner ska ha barn, hon har varit tillsammans med killen i typ 9 mån, kanske.....7-8mån kanske till och med. Och är i 6 månaden idag!!!!!
Och hon är inge bra med barn, blir så irriterad när sånna saffar barn. Hon har till ochb med sagt att hon tycker ungar är irriterande å sånna saker. Och varför då skaffa barn så snabbt?
Jaja....alla gör vi våra val!

Nu blir dte solen en stund till innan vi bestämmer vad som ska hända idag :-)

Magont å bäckenont

Igår fick jag ont, först i magen, typ i nedre delen av magen i musklerna eller nått ¨å sen gick det över till ryggen, svanken, som typ krampaktig värk. Var för första gången rädd för missfall. Men idag har jag ont i svaneken igen eller typ i bäckenet eller vad det heter, hela benet som går runt :-) Har även haft en del ont i benen vid höfterna.
Väldigt tråkigt om det är foglossning såhär tidigt, men jag är inte alls förvånad då jag har konstant ryggvärk annars :-) Men den är man så van vid att jag näst7an aldrig tänker på det.

Har idag gjort sista arbete i skolan och redovisat, så nu är det sommarlov, men för mig som jobbar också är det ingen semester inte, hehe. men är ledig tills söndag iaf.

Hur vet jag om det är foglossning och vad gör jag i så fall? Vad är det annars?


RSS 2.0